Il "cunoasteti" deja pe Azorel, micutul meu catel? Unii dintre voi personal, altii din fotografii. Daca nu, va spun acum: sunt fericita posesoare a unui prieten patruped, dragut foc, de rasa yorkshire terrier, pe nume Azorel. L-am cumparat de aici din Franta (a fost un cadou de fapt, de ziua mea), dintr-un magazin de animale, pe cand era un puiut de 2 luni, un ghemotoc negru, mic si foarte timid, anul trecut in octombrie.


A costat nu mult, ci enorm de mult, cu siguranta cu banii respectivi o puneam de o vacanta, dar asta este acum un aspect care nu mai conteaza: Azorel "face toti banii"! Da-o naiba de vacanta! Il iubim mult si a devenit intre timp un adevarat membru al familiei, care ne umple sufletul de bucurie in fiecare zi, bucurie care nu se masoara in bani. De fapt nu ai cum sa nu te atasezi de un astfel de sufletel. Si nu numai de unul ca el, de unul oricare si oricum ar fi. Oare exista OAMENI care nu iubesc animalele?!


Ma uit la el si nu imi vine sa cred cat a crescut, cat s-a schimbat cum a evoluat si el ca orice alta fiinta, cum si-a format o personalitate.

Prima poza-octombrie 2011
Nu stiam prea multe despre catei cand l-am luat. N-am avut niciodata caine, doar pisica. La inceput era mic si timid. Nu scotea capul din patutul lui. Cu timpul a inceput sa afle, sa cunoasca. A inceput sa puna stapanire pe casa, desi ni s-a spus de la inceput ca trebuie sa-i delimitam bine teritoriul, intrucat este un mic obraznic. Dar cum sa rezisti ochisorilor aia negri?! A devenit un rasfatat. Este foarte vioi si jucaus, uneori chiar ma intreb ce contin crochetele alea care le mananca, de nu oboseste niciodata.  Este suficient sa te uiti la el, ca ti-a inveselit toata ziua. Cum sa nu zambesti cand ai in fata o asemenea pufosenie, a carui limba nu incape in gura si sta mai tot timpul pe jumatate afara?! 

Primul lui patut (iintre timp pe langa ca a ramas mic, a fost si "mancat"

La inceput a fost negru, acum a devenit gri
Am trecut impreuna cu el, din octombrie si pana acum, prin multe etape. A avut tuse caineasca vreo cateva luni, cand era micut, si ne-a luat mult timp si multe vizite la doctor, insotite de multe goliri de portofele, pentru a se face bine. A zburat cu avionul in Romania si culmea a fost mai cuminte decat mi-am putut imagina, in cusca lui. A strabatut Franta in lung si in lat, in masina, sau ore intregi in trenuri, din Tours la Lyon, la Paris, la Metz. A facut cunostinta cu plaja si oceanul in Bretania, ca in final sa se plimbe si prin Luxembourg sau Germania. Stati sa vedeti cand o sa inceapa in curand sa faca drumetii montane prin Alpi :))!!! Azorel este un catel calator. Nici nu este greu. Cu un asemnea ghemotoc nu este deloc greu sa pleci in vacanta, dimpotriva chiar este placut si haios.

Prima iesire la iarba verde, aprilie 2011-sete mare, Azorel bea apa din lac

Limba nu-i incape in gura :))
A invatat cu greu ca pipi si caca se face afara si nu in casa, asta dupa cateva tentative de a confunda wc-ul cu patul. Singura treaba care nu am descoperit-o inca este cum sa-l obisnuim sa nu se mai urce pe masa cand nu suntem acasa. Cand unul dintre noi pleaca, nu realizeaza ca celalalt a ramas acasa si tusti cand nu esti atent, sare pe masa. Doarme in pat, cu capul pe perna, la fel ca un om, iar cand nu are loc, isi face impingandu-te, sau mai simplu trantindu-se pe capul tau. Mai mananca iarba cu pofta, pe care o vomita fireste dupa, dar sunt bucuroasa ca nu mai imi mananca ceapa si usturoiul din micuta debara. Adesea sta la geam, si cand acesta este deschis, latra la toti cei care trec pe strada, crezandu-se stapanul absolut al strazii. Faptul ca isi ia elegant mancarea din farfuria lui ca sa o manance mai apoi pe covor nici nu mai conteaza. Azorel este un dragalas. In ultima vreme i-am pus chiar farfuria in mijlocul covorului, poate are mai multa pofta de mancare acolo, cine stie?!

Prima intalnire cu oceanul- mai 2012

Prima hainuta de iarna- decembrie 2011
Inca ii este frica de alti catei si nu intelegem de ce pentru ca nu ma refer la cei mari ci la cei picuti ca el. De obicei fetitele il alearga pe el si nu invers, ceea ce nu este bine, avand in vedere ca acum este adult si in curand va merge la "intalniri" cu domnisoare dragute din rasa lui. Ar fi indicat sa fie si el mai barbat,nu? Insa pentru mai la toamna i-am pregatit o surpriza. O sa ii aducem o domnisoara care sa fie numai a lui, asa ca ne pregatim sa impartim casa cu inca un yorkshire terrier. Nu m-ar deranja nici daca ar fi 7, catelusii astia sunt o minune. Ca toate animalele de altfel.

mai 2012
Luxembourg -iunie 2012
Ei bine, Azorel implineste astazi, 25 iulie, un anisor. La multi ani micut catel, sa traiesti multi ani alaturi de noi si sa ne inveselesti casa si sufletele intotdeauna, cum ai facut-o in acest acest an! Deja nu imi mai pot imagina o zi fara tine prin preajma. Nu stiu cum a fost viata inainte de tine, dar cu singuranta nu a fost completa. Te iubim mult. Tu esti catelusul si prietenul meu cel mai bun. Nu stiu daca noi te-am ales pe tine, sau tu ne-ai ales pe noi, dar cu tine zilele sunt mult mai senine. Sa traiesti si sa te faci mare! Abia asteptam puisorii de Azorel :))!!!








SHARE 39 comments

Add your comment

  1. ce dulce e! seamana cu mitza mea, si ea doarme in pat si isi face loc rapid :))
    stai sa vezi cand si-o face Azorel blog!
    la multi ani, mai Azorel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! Da, ar fi o ideea ca Azorel sa aiba si blog :)))

      Ștergere
  2. Sa-si faca blog, caci pagina de FB are :) Suntem si prieteni...
    La multi ani Azorel! Pe stapana ta o asteapta o leapsa la mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Bia! Nu am uitat de leapsa, lucrez la ea ;) :*

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Merci Alicee! E simpatic foc, chiar daca uneori mai face prostii si e obraznic . Sa zicem ca e si el mic acum :))))

      Ștergere
  4. La Multi Ani si din partea noastra, pufosul cu limba scoasa:D! Ham-Ham, daca ne intelegi (nu stim cum e in franceza:D). E o adevarata comoara si sunteti norocosi ca aveti un asemenea sufletel langa voi. Sa va traiasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ham ham ham...raspunse Azorel :))! Adica multumesc pe limba lui. Oricum nu prea stie franceza ca noi vb in romana cu el, asa ca de fiecare data cand vre-un prieten de-al nostru ii vorbeste in franceza, trebuie sa-i traducem :)))

      Ștergere
    2. Ne bucuram ca-l invatati romana. Desi era, poate, mai usoara franceza si i-ar fi folosit mai mult prin excursii. Se putea intelege cu ceilalti patrupezi:))

      Ștergere
    3. :)))da clar! Dar cum noi vorbim oricum romana acasa, era mai greu sa parler en française :p! Oricum cred ca intelege si franceza cat de cat, devine un catel bilingv :))

      Ștergere
  5. E adorabil, sa fie sanatos si sa va bucurati in continuare de el. La multi ani, Azorel! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani, puiului blanos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai un caine frumos,la multi ani si sa se faca mare mare ,jucaus si frumos sa ramana in continuare,da?Si eu am un catel si ..cred ca nu as mai rezista un minut fara el!Peste tot il duc cu mine,il iubesc!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Aniela. Da, ai dreptate, te poti atasa foarte tare de un animalut, te inteleg. Si noi acum il luam peste tot. Chiar nu imi mai pot imagina viata fara el. Sa-ti traisca si tie catelusul si sa te bucuri in continuare de el!

      Ștergere
  8. Și pe primul meu cățeluș, din copilărie, tot Azorel îl chema și îmi era atât de drag, era simpatic foc, toată ziua mă jucam cu el... I se potrivește de minune numele :) Să vă trăiască și să-l aveți mulți, mulți ani alături de voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Mira! Asa am zis si eu ca Azorel ar fi perfect pentru el :p!

      Ștergere
  9. Sincer nu-mi plac caini pichinezi, sau cei care sunt mai mici de statura, insa nustiu Azorel al tau parca e un catele aparte, probabil e foarte energic de ma face sa il plac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca toate animalele de companie sunt frumoase in felul lor, mari, mici, blanoase sau nu...Si acum depinde si de spatiul care il ai, cum noi locuim intr-un apartament, un catel mare nu s-ar fi potrivit...

      Ștergere
  10. Sa-ti traiasaca aceasta mica jucarie din plus care iti face zilele mai fericita

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi, multi ani!!! Intr-adevar viata alaturi de un catel nu e niciodata plictisitoare, mai ales ca a trecut de perioada nasoala cand putea lua boli, cand rodea, cand nu asculta, de acum va fi o veselie. Pe mine m-a ajutat foarte mult faptul ca aveam un caine sa ma acomodez la viata din Bucuresti si mai apoi din Dublin.
    Sa-ti traiasca catelul si sa te bucuri cat mai mult de el :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Iti multumesc Raluk!
    Sa-ti traiasca si tie Dea si sa va bucurati de ea mult timp! Intr-adevar un caine te ajuta foarte mult si iti umple cumva viata! Chiar si micile prostioare care le mai face, le vad acum amuzante.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa-ti traiasca ..e absolut minunat! Ador catelul tau :)) Se vede treaba ca si tu il adori :D Am un zambet mare cat casa acum pe fata dupa ce l-am cunoscut pe Azorel:D

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa va traiasca! Tot asa rasfatat este?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Da, dar cel putin a invatat in sfarsit sa-si faca nevoile afara ceea ce este un lucru mare!!!

      Ștergere
  15. Să vă trăiască ! E foarte drăgălaș ! Îmi place și numele lui, foarte mult !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, este un dulce-foc! Fiecare zi este mai frumoasa cu el alaturi!

      Ștergere
  16. Ai un catelus foarte frumos! Am citit cu maare placere articolul despre el. Am si eu un pekinez, deci tot ceva micut. Imi plac mult catelusii de talie mica.
    La multi ani, Azorel!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc! Am ales un catelus mic pentru ca locuind intr-un apartament nu as fi avut spatiu pt unul mai mare. Oricum toti sunt speciali in felul lor. Sa-ti traiesca si tie catelusul!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai soț și copii?
    Da, tare drăguț mai e Azorel...

    RăspundețiȘtergere
  19. La mulți ani , pufoșel !
    ECA

    RăspundețiȘtergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS