Da, duminica ce a trecut am fost sa ma balacesc in Atlantic. Ca daca nu prea e rost de o vacanta mai lunga prea curand, iar planurile ce le aveam s-au cam dus pe apa... Loarei, pana una-alta macar sa ne bucuram de iesiri de weekend, pe ici pe colo, prin zona. Zona, vorba vine, ca am mers vreo 300 de km pana la Saint Jean de Monts -regiunea Pays de la Loire, adica mai exact pe langa Nantes, acolo unde Loara se varsa in Atlantic. Puteam chiar sa mergem cu barca! Culmea a fost ca nici nu m-am balacit prea bine, intrucat am avut ghinion de vreme cam urata, dar despre astea o sa povestesc in curand. 

Speram articolul acesta sa-l pun azi-dimineata, dar colac peste pupaza, calculatorul meu s-a suparat si si-a luat el o mica vacanta in locul meu, asa din senin, refuzand sa mai porneasca si abia acum s-a lasat convins sa se intoarca la munca. Asa ca, il pun, pe el, pe articol, abia acum seara. Revenind la ocean, unul dintre lucrurile care imi place cel mai tare la coasta Altalnticului, asta de aici din Europa, ca pe cealalta coasta n-am ajuns inca, este ca pot savura seara, soarele, care merge la culcare. De fapt asta imi place la orice mare sau ocean indreptat catre vest. Niciodata la Marea Neagra, pe vremea cand mergeam, nu ma trezeam sa vad rasaritul, iar daca o faceam, cu siguranta il vedeam motaind. Oricum, apusul mi se pare mai romantic si mai fascinant. Asa ca, in weekendul ce a trecut, am incercat sa-i fac cateva poze. Nu au iesit cum as fi vrut, ca la cat de tare batea vantul, nici cu trepied aparatul nu mai statea linistit. Insa ce a iesit, sau nu, vedeti mai jos. Or fi bune, or fi rele, eu atat am putut! 








Si gata...s-a dus soarele! Imi vin in minte niste versuri celebre....
"Un soare de s-ar stinge-n cer
S-aprinde iarăși soare

Părând pe veci a răsări

Din urmă moartea-l paște,
Căci toți se nasc spre a muri
Și mor spre a se naște.
"

("Luceafarul" - M. Eminescu)

O saptamana frumoasa va doresc!
Revin in curand ;)
SHARE 18 comments

Add your comment

  1. Minunate fotografii, minunate apusuri mai sunt pe coasta europeana a Atlanticului! Ma bucur pentru tine ca poti trai asemenea experiente!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!Avantajul nostru este ca Atlanticul este destul de aproape de noi si putem da o fuga in weekend vara. Macar oceanul sa fie, ca pana la munte am 800 km :))

      Ștergere
  2. Esti inca in luna de miere draga mea?;) Prea frumoase locuri vizitezi:((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea eu sa fiu in luna de miere :))! Nu sunt, mai tragem o fuga in weekend-uri pe ici pe colo prin apropiere. Cum a fost cald, am zis sa profitam putin de soare ;)

      Ștergere
  3. Foarte frumos apusul de soare! Eu nu prea reusesc sa "ma uit" direct în soare cu aparatul, cred ca omit ceva..... O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Minnie! Ziua cand lumina este puternica nici eu nu reusesc, dar la apus/rasarit merge, cu setarile de rigoare. Ar putea merge si mai bine, daca as sti eu sa folosesc aparatul la capacitate maxima :))

      Ștergere
  4. Larisa, sunt superbe fotografiile, ador rasariturile si apusurile, si mie imi place sa le surprind in imagini, dar cele la ocean cred ca sunt cele mai spectaculoase. Cel putin eu asta spun. Este minunat ca va puteti bucura de asemenea weekend-uri, ar fi si pacat sa nu profitati de faptul ca sunteti aproape de ocean si sa mai trageti o fuga pana acolo. Uite cu ce fotografii superbe te intorci si, ceva ma face sa cred, ca vor urma si alte povesti frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc Mira. Da, incercam sa profitam de ocean ca este aproape. Din pacate, e ceva mai rece si vremea pe acolo si apa asa ca trebuie noroc pentru plaja si balaceala. Dar si o plimbare pe mal este faina!

      Ștergere
  5. hai ca-s frumoase :) saptamana frumoasa si tie

    RăspundețiȘtergere
  6. Fabulos apusul francez, cred ca e prima oara cand vad unul. :D Ce sa zic, fotografiile sunt foarte reusite, a doua si a treia sunt preferatele mele.
    Am incercat sa surprind si eu asfintitul din balcon, si vorba lui Minnie, m-au cam durut ochii. Cineva mi-a spus pe blog ca nu e bine sa tii camera indreptata spre soare(s-ar defecta). Tu ce stii despre asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice, sincer ca s-ar strica aparatul foto, n-am auzit. E drept, sa fotografiezi soarele in mizul zilei nu prea merge. Probabil, nu stiu, nu e bine nici pt aparat, lumina fiind foarte puternica...dar exista filtre pentru soare la unele obiective mai pro. Cat despre rasarit/apus, unde lumina nu e deloc puternica, merge oricum. Toata treaba sta in setarile pe care le faci. Eu am o setare pt apus de soare ..sau le mai fac pe manual, si imi setez eu ISO, luminozitate, timp expunere...dar nu stapanesc prea bine tehnica, depinde de situatie...

      Ștergere
  7. Imi place foarte mult cum arata, se vede ca iti place sa faci poze, ai toata aprecierea mea ca simplu admirator de imagini peisagiste.
    Te astept cu ceva mai mult astfel de imagini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Moni! Recunosc imi place pate mult sa fac poze, e un mare hobby. Tocmai de aceea incerc cu fiecare poza sa ma perfectionez, sa invat mai mai mult.

      Ștergere
  8. Eu zic ca fotografiile sunt foarte frumoase, foarte reusite. Apusurile ma fascineaza intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci. Si mie imi plac apusurile, explozia aceea de culori este fantastica. Nu prea ma pricep eu bine la setarile aparatului...dar ma apuc de invatat :))

      Ștergere
  9. Absolut minunat moment, m-au lasat pozele cu gura cascata :D Felicitari Larisa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Pate ieseau mai bine daca nu batea vantul in asemenea hal :p

      Ștergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS