Pe malul Loarei în Tours

in , , , by Larisa, februarie 03, 2014
Nu știu dacă a venit cu adevărat primăvara în Tours, dar de multe ori așa am impresia. Vremea este destul de însorită, nu foarte rece, iar de zăpada nici nu poate fi vorba. Cel puțin momentan, că anul trecut a nins în februarie. O zi! O zi a nins și tot atât a ținut și zăpada... Până una-alta, ca să mai scot ochii din calculator, ieri pe seară am ieșit la o plimbare pe malul Loarei, cu tot cu aparat de fotografiat. N-am găsit mare lucru, de fapt nici nu știu la ce m-aș fi așteptat, dar cel puțin noi am luat o gură de aer proaspăt, iar Azorel a făcut o plimbare pe cinste.














Zic de scos ochii din calculator, pentru că momentan  îmi ocup timpul liber făcând selecții de poze. Nu vă grăbiți să mă felicitați, nu s-a oferit nimeni să-mi ofere vreo sumă fabuloasă pentru ele :)); fac selecții de poze cu moacele noastre, ca să le pun pe hârtie, într-un album. În fine, mai multe albume, altfel mi-ar trebui unul imens pentru câte am făcut de-a lungul timpului. Ca să fiu mai clară, până acum eu nu mi-am scos niciodată pozele pe hârtie, cu excepția celor făcute pe vremea când nu exista fotografie digitală. De fiecare dată, după ce le descărcăm de pe aparat, le trânteam într-un dosar care rămânea uitat pe undeva prin străfundurile hard-disk-ului; unele dintre ele le-am editat și le-am aranjat în dosare separate, în speță cele pe care le-am urcat pe g+ și le-am inserat în articolele de pe blog. Însă restul au rămas uitate. Așa că m-am hotărât să le scot pe toate e la naftalină, iar pe cele mai bune să le scot pe hârtie. Probabil că deja cunoașteți albumele acelea, cu poze direct tipărite, ca niște cărți... Am găsit un site, unde îți alegi tipul de album dorit, îți aranjezi tu pozele, câte 1,2,3 etc pe pagină, sub diferite formate, plătești și îl primești acasă. Cool!

Și uite-așa, de vreo câteva zile am început să scormonesc și să fac dosare cu poze, pe ani. Nu știu încă dacă o să le tipăresc pe toate, că devine cam costisitor, dar pentru început voi comanda un album, cel mai probabil cu fotografiile de anul trecut, să văd ce iese. Când zic fotografiile de anul trecut, mă refer cu cele în care apar fețele noastre, că dacă stau să le scot și pe restul, nu numai că dau faliment, dar nici nu am prea mult loc pe rafturi să le stochez. E mai bine pentru ele să rămâna în albumele de pe g+. Așa că urați-mi noroc!  

Apropo, voi vă tipăriți pozele?
 
 
Săptămână excelentă tuturor!
SHARE 34 comments

Add your comment

  1. Frumoase pozele! La noi e zapada si frig, nici urma de primavara, zici ca acum vine iarna adevarata :(

    Eu tiparesc pozele, sunt oferte cu 200-300 de poze la 100 ron la magazinul foto din colt si cand trec si vad oferta o pun pe mama sa sorteze poze :)
    Imi place ideea sa stau intr-un leagan si sa imi amintesc fiecare vacanta prin intermediul pozelor din album! o sa arunc o privire peste site-ul gasit de tine, ma tenteaza ideea de a avea un album personalizat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu ca la voi a nins. Aici vremea este tare schimbatoare, acum e primavara si parca vad cum in martie ninge :)).
      Site-ul asta e francez, nu stiu daca face livrari si in Ro, iar daca face costa mult. Dar sunt sigura ca si pe acolo sunt astfel de siteuri unde iti poti face albume personalizate. Pana acum n-am facut nici eu, sunt curioasa cum vor iesi...

      Ștergere
    2. Voi cauta, nu stiu nici unu :(

      Ștergere
  2. iti uram noroc :), ai poze superbe si se pare ca tine si vremea cu tine acum!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe imagini! Chiar ca pare ca e primavara la voi!
    In ultimii 4 ani am adunat fotografiile doar in forma electronica. Din concedii frumoase am facut slideshowuri dar in general transfer pozele pe cd/ dvd si le pastrez si pe harddisk.
    o saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci si tu le aduni in forma electronica. Si eu am impresia ca sunt mai in siguranta pe HD, sau pe cd-uri/dvd-uri :)).
      Interesanta ideea cu slideshow-urile...hmmm, poate pun si eu in practica.
      Saptamana frumoasa!

      Ștergere
  4. Ce plimbare frumoasa si fructuoasa, fotografiile sunt geniale, cred ca unele dintre ele sunt facute cu noul obiectiv, nu? :D :P
    Doar cateva poze cu mine am tiparit, le am intr-un sertar si din cand in cand le scot de acolo ca sa ma minunez cat de tanara eram odata. :))
    La noi e inca zapada, nici vorba de primavara, dar azi parca incepe sa se lumineze putin, a iesit, printre norii maniosi, un soare timid. Bun si ala. :P
    Saptamana excelenta si tie, Larisa. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt facute cu noul obiectiv. Eu il luasem sa fotografiez pasari, dar nu prea am gasit :)).
      Deci nici tu nu-ti tiparesti pozele...se pare ca putini o mai fac. Eu am mai incercat la imprimanta de acasa, pe hartie foto, dar in afara faptului ca mananca mult cartus, nu sunt multumita de calitate. Culorile sunt diferite.
      Saptamana faina si tie Nice, cu soare si temperaturi ceva mai ridicate!

      Ștergere
  5. Prima poza e SUPERBA ! Si celelalte sunt foarte frumoase, dar prima are un aer misterios .... parca e coperta unui film sau a unei carti mai degraba, asa mi se pare mie . Inainte developam si eu toate filmele si aveam pozele in mana, in ultimul timp, nu le-am mai scos pe hartie. Eu fac slideshowuri. Anul trecut am facut un calendar special pentru cineva, cu lunile anului si la fiecare luna era o poza facuta de mine. Am mai scos poze si am facut un colaj cu fotografii de prin toate locurile in care am mers in vacanta impreuna cu al meu iubit, care l-am lipit pe perete deasupra patului(aici unde locuiesc eu in Londra nu avem voie sa dam gauri in pereti sa punem cuie sa agatam tabluri, nici sa varuim in alta culoare, trebuie sa lasam peretii albi asa cum i-am gasit, asa ca l-am lipit cu scoci ca sa mai inveseleasca putin camera ca prea era de spital cu mobila alba, pereti albi). In rest, nu prea le imprim, le salvez pe stick-uri pentru ca nici pe laptop nu sunt in siguranta. Mi s-a intamplat sa mi se arda hardul de la alt laptop si am pierdut tot ce aveam, asa ca mi-a fost invatatura de minte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! A fost mai degraba o intamplare, referitor la prima poza, un moment cu o lumina speciala.
      Interesanta ideea cu calendarul.
      M-am gandit si eu la un colaj pus pe perete, am vazut la niste prieteni. Era mai degraba un carton mare, unde lipeau alandala poze. Mi s-a parut ingenios, poate candva puns si eu in practica. Pana una alta, am o rama digitala in sufragerie, pe care ruleaza pozele noastre. Toti musafirii se holbeaza uneori numai acolo :)).

      Ștergere
  6. E fotogenic malul Loarei, dar nu i-ar prinde rau niste zapada. Ai putea chiar sa incerci sa fotografiezi acelasi cadru in anotimpuri diferite.

    Inainte sa plec in Canada am reusit sa fac ceva ce-mi tot propusesem, dar amanam de ani buni: sa sortez poze cu familia, sa le imprim si sa le impart. Sunt mult mai frumoase pe hartie, chiar si fara sa fie cadre speciale.
    Alta idee sunt mini-tablourile puse pe pereti, cei din hol se preteaza cel mai bine (cu rame de la ikea) si care la fiecare simpla trecere amintesc de locuri si momente frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu i-ar prinde rau niste zapada. O singura data de cand sunt aici, de 2 ani jumate, l-am vazut decorat in alb :(.
      Asa este, pozele cu cei dragi sunt frumoase fara sa fie speciale cadrele. Si eu acum, cand am selectat, mi-am dat seama ca multime de poze erau banale, unele chiar strambe, sau un pic neclare, dar tot le-am pus "la album" pentru ca imi amintesc de momente placute.

      Ștergere
  7. Nu prea am bani sa le tiparesc si ma sperie chestia asta. Posibil sa raman fara ele. Eu ma astept ca, candva, sa nu mai poata fi vazute la cum avanseaza tehnologia. Am tiparit si eu doua ca aveam nevoie de niste poze. :)
    Imaginile sunt foarte frumoase iar penultima (Tours+Loara+12.jpg) e minunata. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca e destul de costisitoare imprimarea. Fie ca tiparesti la fotograf, sau acasa, tot costa bani. In plus, ai tendinta sa alegi cat mai multe poze. Cu fotografia digitala, cred ca toti facem sute de fiecare data.
      Multumesc Elly, pupici!

      Ștergere
  8. daca n ar fi casele alea specifice zonei as zice ca esti la Londra :-P si eu am zis ca scot niste poze, vreau sa mi decorez balconul :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Am in plan acelasi lucru. Am inceput selectia cu recenta vacanta de iarna din Colorado, insa am lasat-o balta ptr moment. Mi-e imposibil sa fac o selectie "usoara" iar pozele sunt garla. Asa ca te inteleg perfect. In Romania mi-am facut ejde albume scoase de pe digital si sunt super. De cand sunt in State n-am scos nicio poza. Sper s-o fac candva…Faine-s plimbarile astea linistite, cand fotografiezi ptr suflet. La mine e iarna, -29 au fost dimineata :) Asa ca da-mi voie sa-ti fur din primavara Larise :)) O saptamana frumoasa va doresc, la toti 3 ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi spui Renutzule, de fiecare data zic ca selectez doar cateva, alea mai bune si sfarsesc cu albume de sute de poze :)). Si iar o iau cu selectia, ca altfel dau faliment daca le imprim pe toate cate as vrea:)). E greu, cand faci multe poze.
      -29???? Wow, iarna nu gluma!!!

      Ștergere
  10. Vai, ce m-ai lovit unde ma doare.....
    Cred ca sunt cu adevarat vreo 10 ani de cand nu am mai "tiparit" fotografii...
    Asa e, am nu stiu cate directoare cu "foto...:
    Chiar ca trebuie sa ma apuc si eu de selectat!
    Asa e vremea si aici si anunta acum ca se încalzeste, scria în ziar ca Olanda este mai verde cu 30 de procente mai mult ca anul trecut, suntem aproape cu o luna decalati!
    Sper sa fie bland februarie ptr ca sunt tare multi muguri....
    pupici, seara faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asta este tendinta Minnie. Desi frumoasa, fotografia pe hartie cred ca o sa moara curand :)). E mult mai usor sa le stochezi pe calculator. Nici eu n-am mai imprimat de multa vreme...
      Un februarie insorit si cald iti doresc ;)!

      Ștergere
  11. Eu pana prin 2012 mi-am tot tiparit, in fiecare an. Dar alegeam doar cateva, mai deosebite, cele care reprezentau o amintire mai speciala, un moment deosebit. Ca vorba ta... daca le-am scoate pe toate.. :P

    Undeva inainte de nunta m-am oprit. Dar trebuie sa recuperez. Sa vezi ce-o fi si pe capul meu pana le aleg. O sa-mi ia o zi intreaga. De aia e bine sa scoatem anual :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte greu de ales si ia mult timp. Cred ca ar trebui sa facem mai putine poze :)).
      Asa m-am gandit si eu, sa fac cate un album pe ani cu cele mai reprezntative. Deja mi-am comandat unul, astept sa-l primesc sa vad ce-a iesit :p.

      Ștergere
  12. Felicitari pentru imaginile superbe ce le-ai postat! Peisaje mirifice de pus in colectie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vremea e blândă pe la voi, Lari! La noi e zăpadă și NU mai ninge de câteva zile... Și îți dai seama că s-a murdărit zăpada.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua!

    Ideea de a tipari pozele este in mintea mea in fiecare luna, insa, o cantitate mare (cateva sute) am reusit sa le imprim doar in luna Noiembrie 2013, printr-o campanie online altfel, bugetul..., lasa de dorit! Oricum, ador sa am albumele pline si sa le pot rasfoi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, devine costisitor, mai ales daca o facem rar. De aceea cred ca-i mai bine sa le imprimam frecvent, astfel nu se va simti prea tare la buzunar.

      Ștergere
  15. Doamneee !!!!...ce te mai plimbi:)
    Cu tiparitul pozelor : am si uitat ca mai exista, dar cred ca ar fi util. Nu stii ce se poate intampla si un album tiparit ramane totusi!
    Sa ai o seara frumoasa, oriunde ai calatori!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma plimb cat mi-as dori, dar prefer astfel de activitati la aer curat decat statul in casa cu fundu'n canapea si ochii-n televizor :)).
      Multumesc frumos, asemenea!

      Ștergere
  16. Eu mi-am tot tiparit, in fiecare an. Dar aleg doar cateva, mai deosebite, cele care reprezint o amintire mai speciala, un moment mai deosebit.:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua!

    Eu am incercat varianta de incarcare online a fotografiilor si a le imprima prin campania Cora, print digital la preturi reduse. Rezultatele au fost foarte bune!

    RăspundețiȘtergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS