Frig domn'le pe aici pe la noi! O primăvară atât de mizerabilă și rece ca asta nu cred să fi avut până acum. E drept că a început să se încălzească de vreo săptămână, dar nu suficient cât să simți că e primăvară de-a binelea. Tocmai de aceea și natura e parcă în stand-by, copacii înfrunzesc în reluare, florile scot o petală pe săptămână, iar răsadurile mele din sere am vaga impresie că nu evoluează deloc. În fiecare zi dau câte o tură prin gadină să văd ce a mai apărut și de fiecare dată mă întorc ușor dezamăgită, natura încă dormitează silențios.


Tot silențioasă mi se pare și blogosfera în ultima vreme. Parcă nimeni nu mai mișcă nimic, cheful de scris ocolește parcă pe majoritatea. Pe majoritatea oamenilor frumoși firește, că restul au întotdeauna ceva de zis. Nu știu dacă este o stare generală, gen sfârșitul blogurilor pe internet, sau doar o comunitate plictisită cea în care mă învârt eu, dar se întâmplă cam frecvent în ultima vreme să-mi fie cam gol readerul. Ce păcat!

Eh, până una-alta să mă laud puțin cu perii mei înfloriți. Din păcate în prezent n-am foarte mulți pomi fructiferi în curte, doar un rând de peri cam amărâți, întinsi pe sârmă, un smochin bătrân, din care sper să mă înfrupt eu anul ăsta nu graurii, un vișin și niște aluni. Cum alunii și smochinul nu înfloresc, n-am decât să admir perii și vișinul, care nici ei nu reprezintă chiar o splendoare când sunt în floare, dar e bine și așa decât nimic. Corcodușul de anul trecut nu mai există, nici nu știu pentru ce îmi pare mai rău, pentru florile lui parfumate sau pentru corcodușele pe care le savuram crude :p.

Cât despre lalele, ei bine îmi plac la nebunie! Dar ce flori nu-mi plac pană la urmă? Îmi plac pentru că sunt simple, vesele, colorate, gingașe, unele dintre cele mai populare flori și printre primele vestitoare ale primăverii. În grădină sunt ușor de cultivat și întreținut, sunt perene, rezistente și dau adesea un rezultat remarcabil. Ca să nu mai vorbim despre varietatea lor, o multitudine de soiuri în nuanțe și forme deosebite. Din păcate eu nu prea stau bine în grădină nici la capitolul lalele. N-am găsit multe nici când m-am mutat aici, n-am nici acum, recunosc nu m-am obosit prea tare să plantez astă-toamnă. Am cumpărat vreo trei pungi de bulbi în culori diferite (portocaliu, alb-mov și mov, chiar dacă ofertă era mult mai variată în magazin. În curte aveam deja dintre cele roșii, galbene și diverse combinații între cele două, astfel că la momentul respectiv am considerat că-ar fi suficiente. Desigur că nu sunt suficiente, lalelele sunt faine în covor, multe la grămadă, nu răsfirate pe te miri unde. Asta este, anul viitor o să știu mai bine.
















Voi cu ce vă mai lăudați?

Toate pozele din grădina mea le găsiți AICI 

SHARE 27 comments

Add your comment

  1. Buna ziua, tocmai am revenit in Bucuresti dupa doua zile de liniste si de admirat flori felurite si minunate, din pacate nu pot atasa si poze insa, pot spune ca in aceasta perioada a primaverii lalelele formeaza un covor nemaipomenit, cele batute cum le zicem noi sunt extraordinare, va pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ce am admirat si eu in oras covorasele de lalele. M-am inspirat pentru la anu':))

      Ștergere
  2. Minunate lalelele, chiar daca nu sunt multe. Eu am avut vreo trei-patru :) Si ce frumoase sunt florile perilor ! O sa faci compot.
    Despre linistea pe net ... o fi depresia de primavara. Noi sa fim sanatosi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul trecut n-au rodit prea mult perii. Am avut doar de pofta vreo cateva. Sper anul asta sa fie mai bogat. Perele ca perele, eu sunt cu ochii pe smochin de fapt :)). Imi plac smochinele la nebunie.
      Spor la lucru in gradina, Dani!

      Ștergere
  3. Minunate floricele! Chiar unele le depasesc pe lalele! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi ăştia de prin centrul ţării este exact invers. Natura explodează de la un minut la altul. Fără exagerare, florile cresc văzând cu ochii. E drept că şi temperaturile sunt foarte ridicate pentru perioada aceasta. Azi de exemplu au fost 30 de grade. Mâine se anunţă 35. E perfect. Este pentru prima dată de când mă ştiu când vişinii sunt deja scuturaţi de flori de o săptămână. Grădina este plină de lalele, narcise şi zambile. Trandafirii au boboci. Boboci mari. Clematitele cred că în câteva zile se deschid. De ferigi, ce să zic, sunt deja de aproape 80 de cm înălţime. De regulă ferigile ajungeau în faza aceasta la sfârşitul lunii mai. Gazonul a fost tuns marţi, dacă nu mâine, poimâine cu siguranţă trebuie tuns din nou. Concluzia, vremea este înaintată cu o lună bună. Ceea ce pe mine una mă bucură! :)
    PS: De bronzat, m-am bronzat deja ca după o vară de stat la soare.Ce-i drept am cam lucrat în grădină în ultimele două săptămâni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte tare! La noi azi au fost 11° :)). Tocmai ce am facut o plimbare prin oras, dar am venit repede acasa ca inghetasem de frig. Urmeaza sa ma pregatesc de o baie fierbinte. Nu mai avem lemne ca faceam si focul in semineu :)) Ciudata primavara asta, la voi prea cald, la noi prea frig....

      Trebuie sa fie splendida gradina ta din cate povestesti! Poate pui ceva poze pe facebook sau pe blogul de gradina, ce zici? ;)

      Ștergere
    2. De 5 minute am ajuns şi eu acasă, am dat o tură cu bicicleta. Afară încă sunt 23 de grade. E plăcut şi plin de oameni peste tot. Din păcate la ştiri spuneau că de marţi vine un aer rece peste România şi temperaturile scad cu 15 grade. Sper să nu ţină mult.
      Ok, o să pun câteva poze zilele astea.

      Ștergere
    3. Vine frigul de la noi :)).
      Nici aici nu-i de obicei asa rece primavara, desi e drept ca vremea in general este putin diferita fata de cea din Romania. Dar in ultimii ani clima s-a schimbat asa de mult incat nici nu mai putem vorbi la modul general despre niciun anotimp...

      Ștergere
  5. Vaaai, Larisa , fotografiile tale sunt SUPERBE! Sunt frumoase lalele si mie imi plac mult de tot dar fotografiile sunt de-a dreptul MINUNATE !!! Multe felicitari !
    La noi e cald tare . Azi a fost un pic mai domol, tocmai ne-am intors de la vizitat Collioure si Banyuls. Of, Franta asta e mai frumoasa ca o printesa salbatica :) Ador ...
    O saptamana calda si frumoasa s-aveti ! Cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulumesc, Liana! Am inceput sa exersez fotografiatul mai mult in gradina, pentru ca uneori, recunosc, cand ies la plimbare nu prea am chef sa car aparatul cu mine. Ma tot uit dupa unul mai usurel.
      Of, trimite niste caldura si la noi aici in Centru!
      O saptamana faina si tie!

      Ștergere
  6. In primul rand iti spun ca ma innebunesc bordurile din piatra din gradina ta! Ei... cam asta este stilul! Piatra roasa de intemperii in zeci (sute?) de ani, cu muschi crescut pe ea da caracter gradinii.
    E imbucurator ca nu ati cumparat numai o casa, ci o istorie de care trebuie sa fiti mandri. (Bineinteles cu amendamentul ca trebuie ameliorat ce trebuie!)

    In privinta florilor, pana la urma e un lucru bun ca anul acesta vezi ce combinatii de culori, ce plante se preteaza si vei cumpara pe parcurs ce iti doresti. Vorbesc si din propria experienta (trista), din perioada in care am construit casa si am cumparat fel de fel de plante de groaza sa nu vad gradina goala. Nu-ti spun cate s-au ofilit sau cate a trebuit sa scot si sa le dau mamei sau prietenilor, pentru ca au ajuns in cativa ani la maturitate si se sufocau intre ele.
    Ai multe lalele foarte interesante, in multe culori. Acum de-abia au inflorit si cele galbene, mov si fraise in gradina la mine. Le voi arata spre sfarsitul lunii.
    Mult spor si vreme frumoasa!
    P.S. Am uitat sa spun ca mi-a placut stratul cu zambile in diagonala de pe Picassa. Cred ca voi copia modelul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am gasit aici cand ne-am mutat bordurile, se pare ca la vremea respectiva erau la moda, acum sunt mai putini care amanajaeaza astfel in curte. Poate si pentru ca cele masive din piatra se gasesc mai rar si sunt ceva mai scumpe. Aveam foarte, foarte multe. Unele le-am mai scos, altele le-am mai modificat (se infundasera cam mult in pamant), curatat, dar sunt destule si cele care au ramas nemiscate. Si mie imi plac foarte mult, chiar daca unora li se par demodate.

      Ai dreptate, cel mai bine ne dam seama in timp de combinatiile de plante. Dar uneori parca nu am rabdare si as vrea de toate :)) Incerc sa ma stapanesc, mai ales ca ideile se schimba foarte repede.

      Multumesc, stratul in diagonala a fost o inspiratie de moment. Acum am vazut o combinatie interesanta de lalele pe covor de floricele de nu-ma-uita care ma tenteaza pentru la anu'.

      Saptamana frumoasa iti doresc si spor la lucru in gradina!

      Ștergere
    2. Stiu combinatia; este spectaculoasa, am vazut-o in Parcul Tineretului, in drum spre Parcul Carol, cel cu pricina :-) (cu targul de vechituri). Nu stiu de ce nu am fotografiat-o, cred ca ma grabeam prea tare sa ajung in targ!
      M-au frapat lalelele de mai multe culori care aratau ca si cum ar pluti pe o mare bleu...

      Ștergere
    3. Exact, parca ar pluti pe o mare de bleu. Si am vazut ca nu ma uita exista si in varianta alb sau roz, deci se pot face mult mai multe combinatii. Mi se pare foarte fain oricum.

      Ștergere
  7. Va pup cu drag, sunt foarte frumoase, am admirat in aceste zile lalele si lacramioare sau asa le spun eu, daca la lalele am vazut o curte batraneasca multicolora, la lacramioare avem atat frumusetea lor cat si mirosul extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lacramioarele imi plac si mie la nebunie. Din pacate aici sunt cam intarziate din cauza vremii reci, abia ce au scos capul din pamant. Cred ca o sa mai dureze pana infloresc!

      Ștergere
  8. E fain sa te bucuri de o primavara prelungita, pe aici lumea deja se plange de prea cald, caldura pe care nu o simt cu apartamentul nostru racosor. Uite ceva pozitiv daca flori nu pot avea. :)
    Dupa o ploaie cu vant nebun s-a scuturat visinul de la geam, a mai ramas un mar sau gutui... si liliacul care ne imbata cu parfumul sau, sunt o multime prin cartier.
    Spor in toate! xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O da, liliacul imi place si mie de mor! Numai ca la noi mai dureaza pana infloreste, cred ca mai degraba e iarna prelugita pe aici :)). Azi noapte a inghetat putin ...
      Spor si tie! :*

      Ștergere
  9. Eu sunt una care nu prea mai am timp de blog.O alta piedica e telefonul ,care e prea mic sa tot mesteresc pe el la varsta mea.Cu gradina in ani vei invata multe.E una sa consideri ,alta sa vezi cate flori sunt suficiente intr-un spatiu.Cate am mai patit si eu...Pomi,n-am decat un visin,un mesteacan,restul arbusti.In cativa ani ,la tine in gradina va fi raiul pe pamant.Numai bine si spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu pot scrie pe blog de pe telefon. M-am chinuit o data cu un articol deja scris sa-l aranjez si sa-l postez ca mi-a ajuns pe vecie :)). Dar recunosc ca urmaresc blogurile preferate in mare parte de pe telefon decat de pe calculator. E mai la indemana.
      Spor la toate si multumesc pentru felicitare ;)!

      Ștergere
  10. Deci eu, anul acesta... am vazut pentru prima data lalele mov! :))) Sau poate ca am mai zarit si in trecut, dar nu le-am dat atentie :D :D :D Cert ce ca imi plac la nebunie, chiar sunt speciale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, in ultimii ani au aparut pe piata o multime de soiuri de lalele, intr-o multime de culori, de forme, de inaltimi. Nici eu nu stiam pana acum. Clar avem de unde alege :))

      Ștergere
  11. Important este ca ai o gradina unde sa expermentezi :) Pozele sunt o incantare !Desi imi plac aproape toate florile ( nu-mi plac gladiolele si nemtoaicele ), lalelele ocupa unul din primele locuri , mai ales cele galbene ; si m-am indragostit de jardinierele tale de piatra , mai ales de cea sub forma de potir :) Bujori roz ai in gradina ta fermecata ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri. Am si cativa bujori, plantati anul trecut, insa nu au inflorit inca. Si nici nu cred ca vor inflori toti, dar unul dintre ei are boboci. De prins s-au prins dar pare ca dureaza mai multi ani pana fac flori....

      Ștergere
  12. Superbe floricelele tale! :) Mi-ar placea si mie sa gasesc lalele in gradina de la tara. Ma rog, de la munte, cum ii place mamei sa o numeasca. Din pacate avem doar irisi si bujori. Ah, si niste trandafiri. De 1 mai i-am fotografiat pe toti de zor. :))
    Avem si pomi fructiferi, dar nu i-am mai prins in floare. :P

    RăspundețiȘtergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS