Când am mers la Villandry, la sfarsit de august, nu mai vizitasem un castel de aproape un an, de când fusesem în septembrie trecut, cu Erika în burtică, la micuțul Gaillard. Nu știu exact de ce am lăsat să treacă atâta timp, poate din cauza problemelor din ultimul trimestru de sarcină, oboselii din primele luni de proaspătă mămică, lipsei de dispoziție pentru astfel de ieșiri din ultima vreme, preferându-le mai degrabă pe cele simple prin oraș sau în parc... În fine, treaba nu avea cum să continue așa și profitând de vizita prietenilor din țară, care și-au exprimat dorința expresă de a revizita acest castel minunat, iată că l-am revizitat și noi. 
  


Nu o să vă vorbesc prea mult azi nici despre castel nici despre spendidele sale grădini, v-am povestit destule cu ocazia vizitelor precedente. Ce vreau să vă spun acum este ca la Villandry a început călătoria mea pe Valea Loarei, pe vremea când eram un simplu musafir în Franța, acesta fiind primul castel vizitat, iar grădinile sale desăvârșite, atât de ingenios realizate și colorate în nuanțe de octombrie, m-au făcut să mă îndrăgostesc pentru totdeauna de acest loc. Și probabil că Villandry mi-a deschis apetitul de cunoaștere și mi-a insuflat dorința de a descoperi acesta minunată regiune în care locuiesc. 
  
Întâmplător sau nu Villandry a fost și primul castel vizitat cu Erika. Azorel a rămas acasă din păcate pentru că deși câinii sunt autorizați în grădini, în castel nu au voie. Dar chiar și așa, plimbarea a fost foarte plăcută, Erika a tras un pui de somn la început, iar după ce s-a trezit a privit atentă în jur, cât timp am vizitat interiorul. Este foarte fascinată se pare de incinte noi, castele, muzee, de obiecte, decorațiuni, tablouri, așa că pot să admir în voie fără teamă că se va plictisi, fără a abuza totuși de răbdarea ei, desigur.  

Plimbarea prin grădini în schimb n-a fost chiar ideală, ziua cu pricina fiind una toridă, așa că am făcut un tur rapid, ceva poze și ne-am întors acasă. Revenim probabil pentru a profita pe-ndelete când temperaturile vor fi mai moderate și potrivite pentru plimbare cu cea mică. Poate la sărbătoarea recoltei, cine știe... 
  
Însă, indiferent de durată și circumstanțe, o ieșire la Villandry, chiar și pentru a nu știu câta oară, se dovedește mereu o idee excelentă! Vă las cu pozele. 
  

















PS: pozele sunt făcute cu noul meu aparat foto, mic și ușor ca pana, Sony Alpha 6000, pe cel mai auto mod cu putință  😂😅😂

S-ar putea sa te intereseze si:



SHARE 7 comments

Add your comment

  1. Buna seara, gradinile sunt impresionante, asa cum le vedem in Franta parca doar ocazional le observam in alte tari europene. Cateodata ma gandesc la aceste gradini atent intretinute ca la "minunatia" florala existenta la noi in tara de care ne putem bucura cand vizitam manastirile din diferite zone geografice. Pe scurt, aveti nevoie de o toamna lunga si frumoasa pentru cat mai multe plimbari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si aici, gradinile acestea "à la française" au la origine gradinile manastirilor medievale, intretinute la acea vreme de calugari.
      Multumesc muet, asemenea!

      Ștergere
  2. Aahhh, cat de multe privelisti frumoasee! Este printre castelele pe care le admir cel mai mult! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un castel foarte frumos intr-adevar, mai ales datorita gradinilor.

      Ștergere
  3. Buna ziua , Larisa ! Ma numesc Florin si astazi am intrat pe blogul tau si am gasit o multime de experiente frumoase traite de tine pe Valea Loarei. Esti un adevarat izvor pentru cei insetati de acesata calatorie. Eu, sotia si fiica mea am planificat calatoria la jumatatea lunii iunie anul acesta cu autoturismul si am stabilit sa pornim din Blois unde vom sta 3 zile sa vizitam castelele Blois, Chambord, Chaumont, Amboise, Chenonceau si inca 5 zile, cazare in Tours, pentru castelele Tours, Villandry, Langeais, d'Azay-le-Rideau, d'Usse,Chinon, Saumur cu un popas in Abbay Royale de Fontevraud. Doresc sa imi spui, din proprie experienta, daca ne ajung aceste 8 zile. In paralel cu raspunsul tau fac si alte verificari legate de orare si timpul de vizitare. Doresc sa ne organizam intr-un program, astfel incat sa nu fie prea obositor si sa vizitam si cateva sate apreciate de tine pe acest blog. Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Florin,
      Mulțumesc pentru aprecieri in primul rând, ma bucur ca blogul meu îți este de folos.
      Da, va vor ajunge cele 8 zile. Iar dacă o sa cu se para prea obositor, va mai puteți adapta și la fata locului, puteți sa Săriți unele castele, sa faceți altceva in schimb.
      Dacă îmi permiți, o sa îți fac cateva recomandări personale la traseul pe care ți l-ai stabilit.
      Rezerva-ți cateva ore, la sfarsitul unei zile, pentru o plimbare prin orașul Blois. Este foarte drăguț. La fel și una prin Amboise. La Amboise îți recomand sa vizitezi și conacul Clos-Luce, ultima reședința a lui DaVinci, este foarte frumos decorat iar grădinile sunt superbe. Iar in drum spre el, pe strada Victor Hugo, puteți admira cateva locuințe trogloditice, săpate in stâncă, niște curiozități ale Văii Loarei. Mai multe astfel de locuințe veți vedea la Rochecorbon, pe unde veți trece cu mașina de la Amboise la Tours. Tot la Amboise fa un popas la cofetăria Bigot, e chiar in centru, nu ai cum sa o ratezi. Macarons, praline, prăjituri, toate sunt foarte gustoase și de calitate. Nici cofetăria L’Horloge nu-i rea!
      Plimbați-va și prin Tours, nu e castel in oraș, dar centrul istoric și catedrala sunt foarte interesante, eu ador acest mic orășel, am locuit in el 3 ani (acum locuim la Amboise). In drum spre Saumur veți trece prin satele Candes Saint Martin și Montsoreau. Sunt clasate printre cele mai frumoase din Franța, va puteți opri pentru o plimbare, nu o sa va ia mult timp. Castelul Saumur e destul de gol in interior, dar orașul este foarte drăguț. Iar dacă va plac vinurile spumante ați nimerit unde trebuie. Crémant de Loire este excelent!
      Spor la organizat! Dacă ai întrebări, scrie-mi.

      Ștergere
  4. Buna,Larisa!Intamplator am dat peste blogul tau si poate ma poti ajuta cu cateva intrebari legat de Valea Loarei.
    Cum poti ajunge de la Tours la Villandry in afara de masina sau bicicleta?Exista si un tren care face legatura intre oraselele de acolo?

    RăspundețiȘtergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS