Leapsa cu calatorii

in , , by Larisa, august 23, 2012

Vf. Bucsoiu- Muntii Bucegi

Am primit o leapsa draguta, de la doua blogarite la fel de dragute, de la Nice si de la Minnie, cu subiect placut, de vara si calatorii, ca daca tot n-am plecat in vacanta, macar sa visez la ea! Intrebarile sunt simple si simpatice asa ca va invit pe toti sa raspundeti.
Ce zice leapsa, pai....

1. Muntele sau marea?
Muntele indubidabil, indiscutabil si incontestabil :)). Chiar daca in ultima vreme merg mai rar, pentru ca e cam departe, muntele ramane pentru mine mai mult decat un hobby si pana si aici in orasul asta de campie, visez mereu, cu ochii deschisi, doar stanci si crestele inzapezite. Nu are rost sa mai intru in detalii, ador inaltimea, drumetiile, stancile, rucsacul greu in spate, bocancii in picioare, cortul  intins intr-o poiana, potecile, piscurile, zapada...

2. Iarna sau vara?
Toamna. Este anotimpul meu preferat. Chiar si pentru calatorii. Poate pentru ca m-am nascut toamna, poate pentru ca firea mea se identifica cu acest anotimp, calda si rece, insorita si mohorata. E trista toamna, dar cred ca are o frumusete unica.

3. Care este destinatia la care visezi sa ajungi macar o data in viata?
Pai ca sa ramanem in tema, eu visez o data in viata sa urc pe Mont Blanc :)). Nici mai sus, nici mai jos, ci doar la 4810m. Dar daca ar fi sa ma limitez la o destinatie mai normala, sa nu ziceti ca sunt prea sarita, atunci ar fi Brazilia. Introtdeauna m-a atras tara asta, clima, cultura, oamenii, traditia, limba... Tot o sa dansez eu samba si o sa beau un cocktail pe plaja la Rio de Janeiro :)) !!!

4. Care a fost cea mai frumoasa tara pe care ai vizitat-o?
N-am vizitat eu cate as fi vrut eu sa vizitez, dar imi place Franta, asta poate pentru ca am avut ocazia sa o cunosc mai mult si mai de aproape. Acum turistic vorbind, chiar e frumoasa! Are de toate, munti inalti, plaje insorite, orase si sate deosebite, mancaruri delicioase, vinuri rafinate, etc. In afara de Franta,  ar fi Germania. N-am apucat sa vad prea multe, in weekend-ul petrecut acolo vara asta, dar ce am vazut mi-a placut si intr-o zi ma voi intoarce pentru mai mult, cu siguranta. E o tara atat de frumoasa, cu o cultura si o civilizatie impresionanta. Limba imi cam da batai de cap, nu inteleg o iota, dar trec peste.

Paris

 5. Care a fost cel mai frumos oras din afara tarii pe care l-ai vizitat?
Tot Parisul ramane cel mai frumos pentru mine. Il ador! E fascinant, e cuceritor, e sarmant, e romantic, e plin de istorie, ce mai incolo-icoace, e chiar un muzeu in aer liber. Parca nu m-as satura de el...

6. Care a fost cel mai frumos oras din Romania pe care l-ati vizitat?
Brasov, Sibiu, Sighisoara, in concluzie, imi plac orasele medievale din Transilvania. Abia astept urmatoare vizita in Romania sa mai dau o tura pe acolo. 

7. Ce obiectiv turistic te-a impresionat?
Habar-nu-am! Au fost multe care mi-au placut, dar sa-mi trezesca o emotie puternica si sa-mi aduc aminte acum, nu stiu. Revin cu detalii daca imi amintesc.  Cand eram mica m-a impresionat teribil Transfagarasanul, apoi Dunarea, apoi fiecare varf si creasta de munte urcata. Prin urmare, pe mine ma impresioneaza mult mai tare obiectivele turistice naturale: un munte, un fluviu, o pestera, o prapastie, decat o cladire, oricat de mare si impozanta ar fi ea.

8. Ce obiectiv turistic romanesc ai recomanda unui strain?
I-as recomanda cred un circuit prin Transilvania, cu tot cu castele, biserici fortificate, orase medievale, sate pitoresti, mancaruri si vinuri traditionale. 

9. Ce oras ti-ai dori sa vizitezi?
Ooooo :)) daca incep sa enumar, nu o sa mai termin...dar rezumandu-ma, ar fi asa: din Franta mi s-a pus pata pe Strasbourg si Colmar. Apoi as trece granita in Elvetia si as vedea-o pe toata, incepand cu capitala Berna, care mi se pare minunata si sfarsind cu ultimul sat elvetian pierdut prin Alpi, apoi ar mai fi niste orase micute, medievale, in Germania (Rothenbourg, Tubingen, Heidelberg, etc). Si multe multe altele, toata Europa deca se poate, fara sa-mi scape nimic. 

Berna -SURSA FOTO

 10 Ce suveniruri cumperi de obicei?
In primul rand prefer fotografiile, pe care le fac, ele sunt cel mai de pret suvenir pentru mine. Apoi mai cumpar din cand in cand ba niste magneti de frigider, ba cartonase din acelea,  suport pentru pahare, carti-ghiduri turistice despre locurile vizitate, brosuri...chestii de genul asta.        

Cam asta a fost. Va invit si pe voi toti, care vreti sa raspundeti. Iar daca raspundeti, anuntat-ma ca sunt curioasa sa va citesc raspunsurile ;)! Va doresc o saptamana faina tuturor!

SHARE 18 comments

Add your comment

  1. Cred ca în Rio De Janeiro mi-ar place si mie!
    Si tie o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Minnie! Rio este intr-adevar interesant si...exotic ...poate ajung si eu candva pe acolo, sper :)!

      Ștergere
  2. ce rapida esti. eu inca nu m-am apucat de treaba :) dar m-am apucat de treaba ailalta, ti am scris acolo unde intri tu din an in pasti :))
    Si da sunt de acord cu tine, Franta e super frumoasa de vizitat. Si mie-mi place Germania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am dat add ca altfel nu primesc notificare cand imi scrii si le citesc din an in pasti :)). Am terminat si eu, mai am un pic cu pozele :)

      Ștergere
  3. Multumesc pentru preluare, Larisa. Acum am vazut ca ai realizat-o, din pacate link-urile nu ajung de pe blogger pe wordpress.
    Acum te trec si eu in articol.
    Cat de frumoasa e acea fotografie cu Berna... :) Cineva zicea ca nu e mare lucru de capul ei, ca doar o strada e frumoasa, eu vreau sa ajung cat mai curand acolo sa ma conving ca asa e. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu sper sa ajung acolo...sa ma conving ce e si ce nu..oricum Elvetia mi se pare super faina!

      Ștergere
  4. Dar stii ca Brazilia e una din cele mai nesigure tari din lume? Ca se fura la greu (mai ales in RIO) si ca nu prea poti merge singur pe strada :(((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit asta :( ceea ce e un lucru nasol, pentru ca altfel, turistic vorbind, este o destinatie extraordinara!

      Ștergere
  5. 1_MUNTELE! fara argumente :)
    2_greu....ar fi Iarna, dar imi cam plac toate anotimpurile :D
    3_Norvegia si Islanda plus, plus....ca nu mi-ar ajunge o viata
    4_Germania si imediat dupa, Austria!
    5_Munchen
    6_Sibiu, magnific, superb! dragoste la prima vedere
    7_ioi....e facut ca un obiectiv turistic, ptr ca aici poate ajunge oricine...Zugspitze, cel mai inalt varf din Germania care imparte granita cu Austria!
    8_Delta, Apusenii, statuia lui Decebal de la Orsova, Crovurile....nu stiu...is multe nu pot nominaliza o zona anume...
    9_multe orase din tarile nordice, clar! si ar mai fi de prin Olanda, Danemarca....dar iar, nu ma pot hotari care ar fi primul :D
    10_magneti, carti, pietre semipretioase daca e sa vizitez pesteri de profil...plus multe altele; nu plec fara sa nu iau ceva ca amintire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Renutzule, puteai sa treci peste prima intrebare, stiam raspunsul :)) Si pentru mine a fost o intrebare asa....fara sens :p.
      Clar Germania este o tara foarte faina, eu nu am apucat sa vad mult, dar vreau sa ma intorc acolo. Tarile nordince pe mine nu prea m-au atras foare tare de-a lungul timpului, dar acum citind una alta, am descoperit niste locuri faine prin Norvegia, deci cred ca mi-ar place o vacanta pe acolo. Referitor la Romania, asa-i Cazanele Dunarii sunt tare faine, si Delta....sunt multe locuri frumoase si in Romania, pacat ca unele zac in nepasare si mizerie :(.

      Ștergere
  6. E o nebunie aceasta leapsa! Trebuie sa o fac si eu ca am primit-o dintro multime de locuri:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce mai stai, apuca-te de treaba ;)! Astept sa iti citesc raspunsurile :)!

      Ștergere
  7. Drăguţe răspunsurile tale. În mare parte ne asemănăm la preferinţe:)). Totuşi, dacă ar fi să aleg între munte şi mare, aş alege mareaaaaa ( poate din cauză că locuiesc la munte ). De ce? Pentru că ador răsăritul de soare, ador coloritul deosebit şi contrastele cromatice şi ador să savurez şi să fotografiez răsăritul de soare.:)) De plimbarea pe malul mării la răsărit nu mai povestesc....
    Dacă nu te-am/v-am convins, aruncaţi o privire peste aceste poze http://corasb.blogspot.ro/2011/01/rasarit-de-soare-in-olympic-beach_14.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ador rasariturile si apusurile de soare pe maul marii. Desi iubesc muntele, recunosc intotdeauna ca si marea are farmecul ei. De fapt, cred ca merg foarte bine imbinate ;)! Foarte faine fotografiile tale ca de obicei.

      Ștergere
  8. Dragut. Cred ca mergem impreuna in Rio ;)
    Vad ca ne potrivim in destule. Superba imaginea din muntii Bucegi.
    Egiptul si piramidele merita vazut...vazute. Iti doresc sa ai sansa sa ajungi acolo.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu privesc fotografiile ca suveniruri si incerc sa ma abtin sa cumpar diferite prostioare de pe unde merg. M-am mai abatut de la aceasta regula, daca am prins ceva cu adevarat deosebit sau specific unei anumite zone. de exemplu, am o maciuca de la Voronet si o traista in stil maramuresan - asta e si utila, nu e numai de decor. Prefer si eu muntele oricand, oricum, oriunde.

    La cat mai multe calatorii si sa ajungi peste tot unde iti doresti!:) Iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc Anda si tie la fel!
      O traista maramureseana si mie mi-ar place ;)

      Ștergere
  10. Salut. Mi-am expus si eu motivele aici: http://aradeanca.com/tu-de-ce-calatoresti-10-motive/. M-am grabit nu? :)

    RăspundețiȘtergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS