Despre Rochefort habar nu am să vă spun multe, așa că nu vă așteptați să vă dau tips and tricks sau să vă zic mamă, cât e de minunat, trebuie să  mergeți să-l vedeți!  Dar nici rău nu este orășelul. Am ajuns și eu întâmplător pe acolo, odată cu weekendul petrecut la Rochelle. Culmea, de Rochefort ăsta știam! De fapt aflasem că există pe hartă Franței cu vreo câțiva ani în urmă, cu ocazia unei vizite anterioare în zonă.  

Rochefort Franta


Într-una din zilele de ianuarie petrecute la Chatelaillon s-a propus să mergem să ne dezmorțim un pic picioarele la Rochefort. E ceva de văzut? am întrebat eu. Bine, de fapt ar fi trebuit să reformulez și să întreb dacă e ceva de fotografiat, că de fapt asta mă interesa pe mine. Păi e un centru vechi drăguț mi s-a zis. Bine, mergem atunci. 

Am ajuns cu puțin înainte de apus și am aterizat fix în Place Colbert, piața de o vedeți în poze, în centrul istoric al orașului. Ne-am învârtit pe acolo, am pozat-o din toate unghiurile posibile, am băut o ciocolată caldă la terasă, unii dintre noi au mers la shopping, după ne-am întors acasă.

E simpatic centrul vechi din Rochefort. După cum se poate observa și în poze, e plin de palmieri. Peste tot. Pe străzi, prin curți, prin parcuri, prin piețe. Eu ador palmierii și cred că a fost tare deștept Mazăre ăla când s-a gândit să planteze câțiva și la Mamaia. Deși era miezul iernii (vorba vine, că nu prea se simțea) verdele lor mă ducea cu gândul la vară, la mare, la locuri exotice .

Cam tot litoralul Atlanticului este draguț, deși categoric nu se compară cu cel al Mediteranei. Însă pentru francezi acesta reprezintă o alternativă mai ieftină de vacanță la mare-la soare decât sudul. În plus, este mult mai aproape pentru cei care locuiesc pe unde locuiesc și eu, adică centru sau nord. Mulți din regiunea mea, care au bănișori, își cumpără case de vacanță pe coastă. Clar mult mai ieftin decât pe Coasta de Azur! 

În plus, pe aici se transformă în obiectiv turistic orice bolovan, bine șlefuit și dichisit în prealabil, deci categoric oriunde te-ai duce nu te vei plictisi. De exemplu, pe site-ul oficiului de turism Rochefort se pot găsi atât de multe atracții  și obiective în zonă, încât o să zici vai, în ce loc important am nimerit! 

Dar asta nu-i ceva rău. Oamenii își promovează țara, treabă care este desigur și în folosul turistului. Chiar dacă ai venit la Rochefort, de care cu siguranță n-a auzit nici naiba, ai o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber, încât poți ajunge în final la o experiență de inedita. Ai plajă cu tot cu mare și nisip, drumeții de făcut în natură, fortificații (pe mal și pe mare) de vizitat, excursii cu vaporul pe insulele din apropiere, activități sportive pentru cei pasionați, tratamente termale....să mai continui?! 

Nu mai continui, vă las cu micuțul meu reportaj foto din Rochefort.




Rochefort Franta

Rochefort Franta




Rochefort Franta



SHARE 39 comments

Add your comment

  1. Splendide pozele! Mai ales cele făcute seara!

    Nu știam că Rochefort e așa frumos în clipa de față... Ciudat! Cred că a văzut mai multe tradiții!

    Eu nu pot face vizite acum, căci sunt cam bolnăvioară. Sper, totuși, să-mi treacă până luni. Tu ai avut gripă în această primăvară?

    Te pup, Lari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria!
      N-am avut gripa si nici vreo raceala de ..cred ca 1 an jumatate. Atunci am racit rau, doctorul mi-a dat un tratament f bun si de atunci nici urma de gripa.
      Insanatosire grabnica! Pup!

      Ștergere
  2. Mama lor de francezi!!!! Ca prea toate-s frumoase la ei!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. simpatic. si fata de alte chestii pe care le vand francezii de parca ar fi sfantul graal, eu zic ca arata bine, plus ca e la Atlantic deci...am zis tot :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) e bun, ca e aici langa mine. Nu putea sa faca natura Mediterana aici la 200 de km?! ma intreb si eu...

      Ștergere
  4. ce frumos arata! si pozele sunt superbe ca de obicei. adevarul e ca se pricep sa exploateze orice micuta piatra. si uneori nici nu au nevoie, ca au atatea chestii de aratat doar. te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, adevarul este ca au o tara frumoasa, oricum ar fi ei ca oameni.
      Pup!

      Ștergere
  5. Si eu ador palmierii, de fapt toate speciile vegetale mediteraneene. :) :D Mi se pare extraordinare fotografiile realizate seara, au un farmec aparte. Sunt perfecte! :) Din imagini totul pare elegant, impecabil, atractiv. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Nice! S-au cam plictisit prietenii mei sa ma astepte cu pozele...dar asta este, se vor obisnui pana la urma :)).

      Ștergere
  6. Prima fotografie este preferata mea! :) Ai prins ora albastră şi asta o face specială!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cora!
      Macar stiu ca n-am carat aparatul si trepiedul prin oras degeaba :)).

      Ștergere
  7. Mi-au placut fotografiile. Orasul pare frumos si curat.
    Lumea era la terase desi destul de imbracata...asta m-a uimit. Dar poate ca de dorul primaverii :)
    Mi-au placut cel mai mult fotografiile facute seara, superba lumina galbena aurie in care sunt scaldate toate cladirile si tot ce mai e pe acolo. Ultima foto e absolut fantastica. Ai tratat-o cumva anume? Cu vreun efect? Cei care realizeaza HDR-uri ar fi invidiosi si nu exagerez. Felicitari!
    O zi frumoasa iti doresc, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat ca e o traditie statul la terasa pe aici :)), se practica din plin si iarna.
      Referitor la ultima fotografie, multumesc :). Nu este HDR, nu stiu cum mi-a iesit efectul ala, probabil lumina a fost intr-un anume fel pe strada. Nu am urmarit special sa iasa asa.
      Mie imi place foarte tare fotografia HDR, dar desi am citit o multime de tehnici, nu-mi reuseste deloc.

      Ștergere
  8. Interesant Rochefort, ca orice localitate de la ocean.
    Te-ai specializat în pozele de noapte. Sunt favoritele mele. Din cele de zi am remarcat fotografia cu obloane azurii și pe cea cu înșiruirea de palmieri și corpuri de iluminat stradal.
    Nu pot să nu observ că în Franța și griul este o culoare plăcută :) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac tare mult fotografiile de noapte. Intotdeauna le-am admirat la altii. Acum ca mi-am cumparat un trepied, incerc si eu sa ma perfectionez.
      Multumec Corina, ma bucur ca iti plac.

      Ștergere
  9. Atunci cand nu ai ce spune, incearca sa arati cat mai multe, asa cum e cazul acestui post.
    Ai pust destul de multe poze.
    Imi plac foarte mult pasajele, iti este si drag, practic ma gandesc ca daca as trai in astfel de orase practic m-as plimba zilnic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e placut sa te plimbi prin astfel de orase simpatice.La Rocheford n-am fost cu scopul de a vizita orasul si de aceea nu am avut prea multe de spus. A fost doar o plimbare si o ocazie de facut poze.

      Ștergere
  10. Inca o faina incursiune. :) Imi plac toate pozele in mod special cele facute seara! Multumesc dear.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fotografiile tale arata din ce in ce mai bine! Felicitari! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am mai spus, incerc sa cuceresc lumea fotografiei..cu pasi mici dar siguri :))
      Multumesc Minnie!

      Ștergere
  12. Chiar daca se poate spune ca copaci sunt dezbracati sunt de parere ca arata mai mult decat bine, se vede ca unii chiar stiu ce inseamna sa te ingrijesti ceva asa cum trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era ianuarie. Banuiesc ca vara e si mai frumos orasul.

      Ștergere
  13. Uite că nici nu a fost nevoie să spui prea multe în cuvinte, imaginile sunt superbe. Frumos loc, nimic de zis. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce frumoase sunt fotografiile, superbe locuri :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai cat de frumos arata! Pozele facute seara sunt parca desprinse dintr-o alta lume. You really know what to capture, and how to caputure, there`s no doubt.
    Mi-e atat de dor sa vizitez si eu ceva. Dar timpul...timpul si resursele bate-le-ar vina sa le bata. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ana, ma bucur ca ti-au placut!
      O vacanta adevarata nici eu n-am mai avut de multa vreme, dar incerc cat mai des mici escapade de weekend prin apropiere.

      Ștergere
  16. Super! Mi-ar place să vizitez Franța!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca daca vrei cu adevarat, intr-o zi o vei vizita Iuliana!

      Ștergere
  17. Ai realizat niste poze cu adevarat spectaculoase. Mi-ar face o mare placere sa ma plimb in Rochefort intr-o seara calduroasa de mai, un cer instelat si fara nori ar completa perfect peisajul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O da, intr-o seara de mai si mie mi-ar placea sa revin la Rochefort. E clar mai placut decat in ianuarie :)!
      Multumesc Maya!

      Ștergere
  18. Acum ca am vazut pozele tale de la Rochefort, poate ajungem si noi pe acolo. Era in plan weekendul trecut, dar nu mi s-a parut prea important, asa ca doar am trecut pe langa el. Poate alta data, cine stie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am ajuns intamplator ca eram prin zona. E simpatic oraselul.

      Ștergere
    2. Noi ardeam de nerabdare sa vedem insulele :))

      Ștergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS