În ultima vreme…

in , , by Larisa, aprilie 29, 2016
…n-am citit mai deloc, mă chinui la o carte, Iubirile Croitoresei de Maria Duenas, de vreo două luni. Ați crede că nu-mi place și de aceea, însă din contră, mă captivează foarte tare cartea, cu cheful de lectură stau mai rău. Sper să reușesc să o termin cândva curând, nu de alta dar nici eu nu mă mai suport cu ea în mână. N-am avut stare de citit în ultima vreme, provocarea de 25 de cărți pentru anul acesta cred că se duce pe apa sâmbetei, doar câteva cărți până în prezent, și alea romane ușoare, unde e cheful de eseuri politice de altădată? 
  
în schimb a început să mă pasioneze istoria artei, să citesc despre curente, opere, artiști, perioade, stiluri. De unde până unde și eu mă intreb… 
  


N-am mai văzut un film de luni de zile, n-am avut chef, dar nici nu mi-a ieșit în cale ceva care să-mi atragă atenția. Am văzut câteva episoade din Outlander, dar momentan l-am pus pe pauză, prea multă violență pentru gustul meu, ajung la concluzia că la americanii ăștia fără cururi goale, sânge și sex nu se poate face un film. Păcat, povestea e bună.  
  
Mai tot timpul liber grădinăresc, de zici că am intrat în priză, când nu grădinăresc mă duc la magazin să mă uit după sau să cumpăr plante. Când nu fac nici una nici alta fie îmi fac planuri pentru grădină, desene, schițe, liste, sau mă documentez pe internet, pe site-uri de profil. Nu știu cât o să mă țină, dar momentan este preocuparea mea number one. Și știți ce? Mă bucur că este așa, îmi lipsea o astfel de activitate care să mă prindă de-a binelea.  
  
Mănânc salate în prostie, cred că aș mânca și în somn. În ultima vreme am făcut o obsesie pentru cea cu roșii, castraveți, brânză feta, ceapă și usturoi verde și mărar, pe care o savurez zilnic, fără să mă satur, dar și înainte mâncăm diverse soiuri de salate verzi în diverse combinații și amestecuri de începusem să cred că sunt ierbivora de-a binelea. 
  
În Touraine e foarte frig în continuare, dacă termometrul urcă la 15° e sărbătoare. E rece chiar și atunci când e soare și simt că mi-a intrat vremea asta în oase, chiar și acum, la început de mai, pornesc caloriferele seara. 

N-am prea mai ieșit pe nicăieri, probabil este de vină și vremea. Unde să te duci când afară-i frig și mohorât? N-am mai invitat oameni la noi, n-am mai onorat pe nimeni cu prezența. Ne-am petrecut weekendurile nefăcând nimic și vă mărturisesc că n-a fost rău deloc. Am o listă lungă cu locuri de văzut în regiune pentru anul acesta, tocmai de aceea… 
  
...tot aștept să vină vara și parcă nu mai vine… Aștept să fie cald și soare, să merg la piscină, să ieșim cu cortul la pescuit, să vizităm castele, să ne plimbăm prin orașe și sate, să particip la toate spectacolele și evenimentele din regiune notate în agendă pentru anul acesta. Să o aștept pe mama la Paris și să mâncăm o pizza în Cartierul Latin, să îl admir pe Monet la Orsay, să facem grătar în curte des și să savurez roșiile gustoase și castraveții productie proprie.  
  
Îmi organizez vacanța de vară și sunt nehotărâtă. Ce-mi doresc eu de fapt de la ea? Păi: să fie la malul Mediteranei și să pot ajunge la destinație cu mașina. Să găsesc o căsuță la un preț acceptabil, într-un camping simpatic care acceptă câini, așezat la malul mării, lângă o plajă ceva mai sălbatică și cu nisip, eventual cu un peisaj drăguț în jur. Nu vreau aglomerație, umbreluțe, fițe, terase zgomotoase, hoteluri multe și înalte, piscine, dar vreau plaje naturale, ape limpezi și turcoaz, locuri interesante de vizitat, taverne pescărești îndreptate spre mare cu mâncare savuroasă. Problema este că nu prea găsesc pe nicăieri prin zonă ceea ce caut, așa că parcă văd că și anul acesta mergem în Corsica. 

Și în final...
  
...nu mă pregătesc în niciun fel pentru Paște. Nu înroșesc ouă (n-am vopsea), nu fac curățenie generală, nu mănânc de fel carne de miel, nu merg la biserică, luni nu este o zi libera… practic weekendul ce tocmai începe va fi unul că restul. Și știți ce? Nu e rău deloc, dimpotrivă. Nu nu ne dăm de ceasul morții din cauza asta, nu ne plângem de depărtarea de țara și de dorul tradițiilor, putem supraviețui cu mâncare franțuzească, ba mai mult decât atât duminică vom merge la un castel. 
  
Însă vouă celor care sărbătoriți vă urez Sărbători Fericite alături de cei dragi vouă. Să auzim numai de bine. 
  

PS: Voi cu ce vă mai ocupați în ultima vreme? 

Una dintre distracțiile estivale de la noi din curte este admiratul baloanelor. A început deja sezonul, am văzut vreo două ridicându-se până acum. Pozele sunt de anul trecut, o să urmeze mai târziu seria 2016 :). 





SHARE 26 comments

Add your comment

  1. Desi imi dai impresia ca ai impresia ca nu faci mai nimic mie nu mi se pare ca e asa. Gradinaritul e o pasiune minunata, merita intretinuta.Si de scris te tii ceea ce e important.
    Si pentru ca ai intrebat... Eu ma ocup cu o raceala care nu ma lasa de doua saptamani, tot de la vremea asta capricioasa mi se trage. In rest scriu la articole desi nu am publicat nimic :). Sunt fericita totusi ca am chef de scris. In plus pregatesc excursia in Londra din iunie, abia astept sa revad minunata capitala engleza :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cel putin cu scrisul stau bine, cu subiectele mai rau :))
      Londra, ce frumos! Am fost si eu acum cativa ani (acolo chiar am fost ceruta de nevasta :p). Mi-am placea si mie sa ma intorc candva, mai ales ca atunci a fost o excursie scurta, doar cateva zile.

      Ștergere
  2. Ce zici de Sardinia, for a change? Iti pot recomanda eu o pensiune senzationala cu doar 2 camere, daca vrei :P E de vis locul, zic, nu dau cu parul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca ne-am gandit la Sardinia, am tot cautat informatii, poze si mi-a placut ce am gasit, e pe gustul meu, clar. Anul trecut chiar ne gandeam ca anul asta o sa mergem acolo, mai ales ca sunt vapoare direct din Franta. Insa acum au intervenit altele si din diverse motive, logistice, vacanta scurta, etc am cam abandonat planul cu Sardinia, sau mai degraba l-am lasat pentru anii viitori.
      Ma tot gandesc la Costa Brava, am vazut ca sunt ceva locuri simpatice. Ce parere ai?

      Ștergere
  3. Buna seara, in ultimele doua luni de zile chiar daca nu am mai citit mult, am inceput sa confectionez diferite chestii cu cel mic, de la mici jucarii pana la un asa numit "Dream Catcher". In plus ne-am propus sa avem o seara de filme de familie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dragut! Sunt foarte placute activitatile creative, mai ales cele impreuna cu cei mici :). Sarbatori de Paste cu bine!

      Ștergere
  4. Ai capatat microbul gradinii.Depinde cat te tine.La capitolul carti si filme eu stau mai mult ,decat rau.Cu pregatirile am terminat,dar n-a fost usor.Mai bine, ca tine!Un weekend placut si calduros!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Paste Fericit alaturi de cei dragi va doresc!

      Ștergere
  5. Buna, Larisa ! Am intrat pe blog sa va urez Sarbatori fericite ( noi am venit la Lourdes ) Am vz ca nu prea sarbatoriti , nu-i bai , va doresc atunci un weekend frumos :-) Nici la noi nu prea e ea sarbatoare dar imi place sa pastrez macar franturi din ce era ... si sa stie oamenii dragi ca ne gandim la ei si le transmitem ganduri bune :-)
    P.s : Ce usor pot scrie acum de pe tel . Super ! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Liana, asemenea! In anii trecuti am sarbatorit asa putin, macar cu ceva oua rosii. Anul acesta in schimb timpul a fost limitat, am fost prinsi cu altele si n-am mai facut mare lucru. Cel putin se anunta soare si vreme ceva mai calduta, asa ca putem profita pe afara ;)
      Sarbatori de Paste cu bine iti doresc!

      Ștergere
  6. Imi pare rau ca nu ti-am mai gasit optimismul in acest articol, dar ii inteleg lipsa din ceea ce zici. Si in Romania e vremea urata, ploua, frig, trist... nu prea te inspira vremea sa iti faci planuri de vacanta. De altfel, am si putin timp liber, munca, alergaturi pentru nunta care.. se apropiee si care parca nu-mi da voie sa ma gandesc prea mult la altceva.
    Daar... cand totusi am ceva timp liber, ma uit la "cururi goale, sânge și sex", adica serialul Banshee :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nunta?! Ce frumos!! Felicitari si spor la pregairi! E o perioada deosebita, asa ca profita la maxim, Alexandra!

      Ștergere
  7. Hristos A Inviat! Poate sunt lucruri marunte sau la care nu acordam atentia necesara insa orice minut petrecut cu cei dragi inseamna foarte mult, daca citim, daca ascultam muzica sau vizionam un film de animatie reprezinta o bucurie dupa o zi de munca, o relaxare, va pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a Inviat! Asa este, meeu mi-a placut sa cred ca fericirea vine de fapt din lucruri marunte :)

      Ștergere
  8. Buna Larisa - poti shareui ce site-uri de gradinarit citesti? Scuze daca cumva ai pus aceasta informatie in alte articole. Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Teodora. Despre gradinarit citesc pe cateva site-uri frantuzesti: aujardin.info, rustica.fr si jardiner-malin.fr. In plus mai ma uit pe cateva bloguri de gradinarit romanesti, iar in ultima vreme mi-am procurat si ceva carti de la libraria din oras :)

      Ștergere
  9. In acest caz iti doresc gradinarit placut si reconfortant. Si vreme frumoasa, calda si insorita pentru a-l exercita in cele mai bune conditii. Costa Brava este o alegere inspirata pentru o vacanta memorabila. Este presarata cu multe golfulete pitoresti, apa limpede, castele si cetati medievale si multa cultura(muzee deosebite). Si o gastronomie pe masura. Abia astept sa vad care va fi alegerea pana la urma.
    Pentru mine incepe o perioada si mai stresanta(decat precedenta) pentru ca urmeaza niste examene horor. :)) Dar gandul tot la vacanta imi sta. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara, sunt pasionata de propria gradina, de mica livada si de tot ce ma inconjoara in mica gradina, ajung acolo undeva la doua saptamani iar atunci nu stiu ce pot face mai repede, indraznesc o intrebare dumneavoastra si cititorilor, o carte, revista, blog cu recomandari si explicatii privind taierea pomilor fructiferi, care este anotimpul prielnic si exemple clare privind taierea, unde pot gasi asemenea informatii - nu vreau ceva general :)?

    RăspundețiȘtergere
  11. Stai că acum, reintrând în forță pe blog :))) , m-am întrebat ce e cu tine de nu mai postezi, de obicei erai printre primii bloggeri de la urmărire cu postari noi. Am văzut că ultima postare e în aprilie şi nu m-a liniștit deloc asta, dimpotriva,asa că ultima salvare au fost comentariile. E bine până acum, dar când intrăm în iunie,nu o să mai fie. ;)
    Mă, să ştii că şi noi vrem să ne mutăm la o căsuță cu grădină,dar nu prea găsim. Adică toate astea mai răsărite s-au dat, restul....nu sunt prin zona scolilor. E dificil să îți cauți casă când ai copiii la şcoală, respectiv când EȘTI la şcoală :))) . La țară mai avem o curticică, dar e părăsită de ani buni. Într-un timp, ne ocupam de ea, dar una e să o ai lângă tine şi alta să faci jumătate de oră până acolo. Iar cu salatele...te înțeleg :)) . Roșiile sunt legumele mele favorite (preferințele mele se schimbă uneori, dar vorba aia:prima iubire nu se uită niciodată :D ) si aş mânca în disperare, dar trebuie să înțeleg că si fructele au beneficiile lor, la fel ca oricare aliment NATURAL (deci mănânc roșii în disperare în minte). Oricum, e foarte sănătoasă alegerea ta! :)
    Hmm, eu nu aş rata Paștele dacă ar fi o biserică pe lângă mine. :) Ai surprins baloanele foarte frumos, se văd bine pe fundalul castelului.
    Te pup, Larisa, şi sper că ești bine! :*
    P. S.: I feel youu, filmele de genul ăla mi-au cam tăiat cheful de vizionări noi. :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum zice Maria mai sus, zic si eu... Mi-e dor de tine si de articolele tale. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie imi este tare dor de "micuta Doamna". Sper ca totul este bine si nueste vorba decat de o mica vacanta.
    Cele mai bune si sincere ganduri. Liliana

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru gandurile bune :). Sunt bine, doar mi-am luat vacanta de la blog ca sa zic asa :). Cheful de scris ma ocoleste, parca nu mai am ce sa povestesc si nici nu mai am dispozitia sa impartasesc franturi din experinetele mele, cel putin pentru moment. Poate ca o sa revin candva, chiar daca acum nu stiu cand va fi... Va pup si va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am trecut sa te salut, articolul l-am citit pe fuga in saptamana in care l-ai publicat dar nu am lasat feedback. Pauzele sunt necesare, pe mine ma ajuta sa-mi recuperez elanul. Am vazut filme dar nu mi-am notat si asa nici despre ele nu am mai scris iar sa stau sa imi aduc aminte inca nu vreau sa dedic din timp.
    Vacanta placuta!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mihaela! Te pup si iti doresc o vara excelenta!

      Ștergere
  16. Salutare Larise! M-am tot gandit la tine zilele astea si-am decis sa-ti fac o vizita pe blog. Is un pic mirata ca ultima postare e din aprilie dar pe de alta parte inteleg cumva...Sper ca Andrei si Azorel sunt bine, ca toti trei va bucurati de vara si de voi :) Va trimit toate gandurile bune si va doresc tot binele din lume. Cu mare drag >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Renutzule, unde ai disparut? Si eu m-am tot gandit la tine dar nu am stiut de unde sa te iau, la un moment dat blogul era inaccesibil, iar pe FB am vazut ca nu mai ai cont.
      Da, suntem bine toti, doar cu blogul mi s-a taiat brusc firul :)). Pur si simplu n-am mai avut chef sa scriu. O sa revin probabil, dar nu stiu exact cand.
      Sper ca si voi sunteti bine acolo. Va pup, sa aveti o vara frumoasa in continuare!

      Ștergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS