Ieri a fost o zi cu mult...foarte mult soare în Tours. A fost atât de cald, că am ieșit afară doar în pulovăr. Vai, ce bine a fost, zău! Am observat că buna mea dispoziție excelează în zilele luminoase. Mă simt mai veselă, mai optimistă și cu mai multă poftă de viață. Nici frigul nu mă întristează așa cum o face un cer plumburiu. Ar putea fi iarnă juma' de an, dacă ar fi soare aș putea trăi liniștită, fără să mă plâng prea tare. Din punctul ăsta de vedere n-am nimerit bine în Touraine. Nu mă pot "lăuda" cu geruri cumplite, nămeți, sau caniculă vara, dar zile mohorâte avem din plin. Vorba unui amic, e frumoasă regiunea asta a noastră, doar vremea-i de tot rahatul. Drept urmare, n-a durat prea mult soarele; azi cerul este acoperit și așa va rămâne, se pare, până duminică. 


Dar să fim optimiști, încă puțin și vine primăvara. Nu-i relevant, că vremea tot schimbătoare va fi, dar mă consolez cu ideea în sine și cu două decizii pe care le-am luat. Prima ar fi să mă înscriu la școala de șoferi și să iau câteva ore de condus cu un instructor. V-am povestit  despre anti-talentul meu la șofat, așa că am mers am vorbit, nu-mi rămâne decât să plătesc și să încep. Nenea de acolo părea optimist; era sigur că vreo 4 ședințe îmi sunt suficiente. Eu n-aș crede, dar mă rog, vom vedea.  A doua decizie și cea mai importantă este să mă înscriu la o școală de fotografie. Încă n-am ales una, e timp, dar cert este că vreau să fac ceva ce îmi place. Și îmi place fotografie, asta e sigur. Nu știu dacă oi reuși eu cândva să-mi câștig traiul din asta, dar nici nu voi ști vreodată dacă nu încerc. Am mai studiat de una singură despre una, despre alta, mi-am mai cumpărat cărți, am citit pe internet, am vizionat diverse tutoriale și cel mai important am tot exersat, dar mi-ar plăcea mai bine să învăț și să aprofundez noțiunile alături de niște profesioniști. Însă până încep, continui să ies la plimbare și să mă "joc" cu aparatul. Pozez și eu ce mi-e la îndemână; săptămâna trecută am făcut o pasiune pentru geamurile și ușile oamenilor de exemplu.  

Până să mă apuc serios de fotografie, weekendul ce a trecut am sărbătorit Sf Valentin. Nu chiar cu inimioare de pluș și petale de trandafiri, ci cu o cină la un restaurant. Am ales un local alsacian, singurul (cred!) de la noi din oraș și ne-am "ospățit" cu choucroute, ocazie cu care mi-am dat seama că eu sunt un om foarte simplu din punct de vedere culinar. Dintre toate bunătățile pe care le-am gustat aici în Franța, choucroute-ul, adică varza murată, călită cu cârnați și afumătură este preferata mea. N-a fost la fel de bună cu cea mâncată la Strasbourg, ar fi fost și culmea să fie, dar a mers. Numai romantic nu este să mânânci choucroute de Sf Valentin, după ce termini (dacă reușești să termini!) abia te mai ridici de la masă, unde mai pui că veanea și cu un litru de bere alsaciană, dar noi ne-am simțit bine în felul nostru, până la urmă romantismul nu are un șablon. Nu sărbătorim chiar în fiecare an ziua îndrăgostiților și cel mai probabil dragostea nu are nevoie de o zi a ei, dar o ieșire în doi nu poate face rău, indiferent de ocazie.

Vă las acum cu câteva poze de săptămâna trecută, care n-au desigur nici o legătură cu soarele de ieri, dar care surprind destul de bine atmosfera obișnuită din Tours.














Să aveți o săptămână făină, poate pe la voi e senin și cald...
SHARE 30 comments

Add your comment

  1. Draga Larisa, in primul rand te felicit ca ai hotarat sa iti faci carnetu - in ziua de azi este neaparat necesar, altfel nu ai cum sa rezolvi muuuuulte, mai ales ca am inteles ca sotul tau pleaca in ture pentru mai multe zile sii deci esti singura singurica. O masina iti ofera mobilitate si iti prelungeste confortul si siguranta( intimitatea) de acasa . Cu cat inaintezi mai mult in varsta e tot mai greu dar ai sa vezi cat de important este sa ai carnet si sa nu depinzi de nimeni si nimic.
    o scoala de fotografie?! :)) poate sa predai tu acolo! ;) Fotografiile tale sunt superbe!
    Cool! Gasesc ideea excelenta ,de a-ti face meserie din aceasta pasiune !
    Draguta ziua voastra Valentin! Important este ca ati facut ceva special, ceva ce sa va scoata din rutina de zi de zi. Minunat!
    O saptamana faina in continuare! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, ai dreptate, masina este o necesitate in ziua de azi. In plus iti ofera mobilitate ceea ce este bine. Eu am permisul din 2007 dar n-am condus niciodata si imi pare din ce in ce mai greu de aceea vreau sa ma mobilizez cat mai repede.
      Cat despre fotografie, multumesc pentru aprecieri, dar cateva lectii nu mi-ar strica.
      Saptamana faina si tie! Sper ca la voi primavara continua, nu ca aici :))!

      Ștergere
  2. choucroute-ul ala il indragesc si eu tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. bafta cu scolile! eu zic ca e foarte important sa faci ceva ce ti place deci...go! si eu sunt fan case, usi, geamuri.
    si te rog eu, nu mai vorbi de funie in casa spanzuratului :-P (de soare adicatelea)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sa fie! Eu nu prea fotografiam pana acum usi, geamuri, case, dar mi-am dat seama acum (in lipsa de verdeata) ca am destul de multa materie prima aici in oras :)).

      Ștergere
  4. Despre condus ,sti parerea mea.TREBUIE !Cu scoala de fotografie ,mi se pare ca nu ai ce pierde,poate ceva banuti.As face si eu ,daca ar fi una prin apropiere.Ma uit pe toate caile pe-aici si vad niste poze...Eu ma mandresc cand am noroc sa nimerim cateva imagini bune,dar cand sti totul e altceva.Tu faci niste fotogtafii foarte frumoase,dar te poti perfectiona.O saptamana cu primavara in maini!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da stiu, si chiar asa este: trebuie!
      Nici eu n-am gasit inca o scoala de fotografie, dar mai caut. Orasul in care locuiesc nu este asa mare, astfel ca nu prea am multe dintre care sa aleg. Dar oi gasi eu ceva.
      Multumesc frumos! O saptamana frumoasa!

      Ștergere
  5. Felicitari pentru decizii si pentru fotografii, sunt minunate. :) E bine ca esti optimista si pusa pe fapte mari, ca te mobilizezi rapid si stii exact ce vrei. Oraselul tau e frumos indiferent de vreme...
    Saptamana vesela, Larisa. :) La mine e soare, dar nu si in suflet, acolo unde conteaza. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh...Nice, eu stiu ce vreau pe moment :)). Sa ma si mobilizez e mai greu. Dar sper de data asta sa o fac. N-am gasit inca o scoala, sau un curs, dar mai studiez problema si in functie de timp si buget.
      Saptamana faina si tie! Imi pare rau sa citesc ca e cam mohorata vremea in suflet :(, dar poate este doar ceva de moment totusi ;) si se va rezolva curand.

      Ștergere
  6. Vremea din Tours inteleg ca e asemanatoare cu cea din Londra. Si aici e o si insorita, urmata de o saptamana de cer gri si ploi.
    Sigur vei aprofunda mult mai bine tainele fotografiei mergand si invatand de la profesionisti. Si eu am facut un curs si mi-a palcut foarte mult, e mai interesant decat citittul din carti, reviste, etc.
    Mult succes si la sofat, ne asemanam si in privinta asta ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am ajuns la aceeasi concluzie in ceea ce priveste vremea :)).
      Asa m-am gandit si eu ca un curs e mult mai productiv decat citititul si exersatul de una singura. Sper sa si gasesc unul ok, ca oferta din Tours nu e prea variata din pacate.
      Multumesc!

      Ștergere
  7. Iti scriu si afara ninge linistit :))
    Sa inteleg ca planurile de inceput de 2014 sunt unele de invatare - nu e deloc rau! Soferia e necesara, iar fotografia e un hobby tare fain care merita investitie. Te ajuta si Tours-ul si Loara ca-s fotogenice.
    Ma batea si pe mine gandul unui curs foto, dar nu ma atrag dslr-urile. Sunt un fel de Canuta-om sucit intr-o vreme cand aproape toata lumea are dslr...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut pe facebook parca zapada care e la voi...
      Claudia sa stii ca nici eu n-am vrut neaparat un DSLR la momentul respectiv, dar Andrei al meu s-a gandit sa-mi ia unul anul trecut si cu timpul mi-a devenit cel mai bun prieten. Inca mai am si acum vechiul compact; mi-e drag si chiar il mai folosesc din cand in cand, dar recunosc ca dslr-ul mi-a schimbat un pic perspectiva asupra fotografiei, m-a motivat mai mult sa invat, sa-l invat, sa iau mai in serios fotografia. Daca esti multumita de aparatul tau (si am citit ca esti) n-are rost sa-l schimbi daca nu simti asta acum. Fie vorba intre noi, sunt si multi care degeaba au un dslr, ca-l folosesc doar pe mod automat :D.

      Ștergere
  8. Ai luat bune decizii în ceea ce privește cele două cursuri și îți doresc multă, multă baftă! Referitor la vreme și eu îmi doresc primăvara, am avut temperaturi foarte calde pentru februarie, nici nu țin minte așa iarnă puțin friguroasă, dar am totuși senzația că nu a fost tot și așa rău mi-ar părea să ne ningă în martie sau aprilie :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Bia, sa fie :)! Sper sa ma si tin de ele, ca ma stiu, ma entuziasmez repede la incepu si apoi imi trece :)). Sper de data asta sa nu fie cazul :D.
      Stiu ca sunteti niste norocosi si va bucurati de primavara. Sper sa fie definitiva de data asta ;).

      Ștergere
  9. Voiam sa-ti mai spun ceva si am uitat. Acum mi-am amintit de site-ul asta care voiam sa ti-l recomand. Sunt concursuri de fotografie, la care poate participa oricine, eu mereu particip. E interesant sa vezi ca persoane care nu au nicio legatura cu tine iti admira fotografiile si e si o buna sursa de inspiratie. De vreo 3 ori am iesit in primele 10 fotografii alese de juriu specializat. Uite aici link-ul in cazul in care esti interesata : https://www.photocrowd.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult, da sunt interesata, cum sa nu! Am aruncat un ochi rapid acum. O sa salvez site-ul si ma uit zilele urmatoare cu atentie. Thx!

      Ștergere
  10. Doamne, ai niste peisaje deosebite :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Superba poza cu ferestrele roz :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Succes cu scoala de soferi....... te angajezi sofer pe tir? :)))))))))
    Asa e cu vremea si la noi, iesim ca mustele la soare atunci cand este vreme frumoasa, dar parca suntem mai avantajati ca englezii, acolo e prapad anul acesta!
    pupici Larisa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vremea a fost si pe aici foarte calduta. E cazul sa spun "a fost" caci deja de doua zile e o perioada de tranzitie spre o o vreme mai racoroasa. Nu-mi place dar era prea cald pentru timpul acesta.
    Ferestrele si toate acele balcoane de fier forjat imi plac grozav. SI restul desigur, insa chiar am slabiciune pentru asa ceva. Am mai fotografiat si eu insa cu aparatul celalalt nu eram multumita de ceea ce iesea. Posibil cu acesta sa fie altfel insa n-am incercat inca.
    M-am tot uitat la buburuza aceea (gargarita). E tare frumoasa, un decor superb. Ca sa fie reala nu se poate, e prea mare. :)
    Fereastra cu reflexie e iarasi extraordinara. Asta: DSC_4944 :)
    Tu stii ca eu le puric pe toate la rezolutie maxima la care le postezi :) In fine, cred ca si mie mi-ar trebui niste lectii de fotografie dar n-am unde si nici bani de ele :) Ai ochi, subiecte frumoase care mie imi plac mult si merita sa-ti imbunatatesti tehnica. Stii? M-am mai uitat si eu pe grupuri de FB unde se dau si sfaturi. Tocmai de aceea ma uit, fiindca stiu ca am enorm de multe invatat. Pana la fotografia numita profesionista e un drum lung. Probabil cat de cat la fel simti si tu.
    Iti doresc sa iei lectiile de fotografie si la reiei pe cele de soferie cat mai repede. Succes!
    P.S. - Permis am si eu si sunt tot asa, poate antitalent sau, de fapt, nu-mi place sa conduc. Mai degraba. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit ca vremea a fost de-a dreptul de primavara la voi. Ce bine trebuie sa fi fost! Oricum din cate am inteles n-a fost o iarna grea.
      Stiu ca si tie iti plac ferestrele, balcoanele si in general tot ce este vechi. Ne asemenam si din punctul asta de vedere. Gargarita este pentru decor; am trecut intamplator pe langa fereastra asta si mi-a atras atentia...
      Asa este Elly, pana la fotografia profesionala e grum lung. E nevoie de timp si de practica multa, asta pe langa ceva cunostinte teoretice, macar cele de baza. Si eu mai citesc una alta pe internet, apoi pun in practica. Uneori sunt cat de cat multumita de rezultate, dar de altele, ma descurajej si-mi zic ca nu o sa reusesc niciodata :)).
      Te pup Elly, mult succes si tie. Si tu ai talent la fotografiat, ochi cum se spune si faci niste fotografii tare faine!

      Ștergere
  14. Probabil că până la fotografia profesională este drum lung, dar eu care sunt un simplu amator, aspirant şi eu la ceva mai mult, pot întări ceea ce a scris toată lumea mai sus, că faci nişte fotografii superbe. Tehnic, sunt pe din-afară, deci mi-e greu să mă pronunţ, dar dpdv estetic şi compoziţional mie îmi par superbe. Şi să-ţi mai spun că şi pe mine mă atrage mult vechiul şi că de vreo câteva săptămâni mă gândeam să fotografiez uşi şi ferestre de clădiri bucureştene? Mi-au plăcut în mod deosebit aceste subiecte iar la acest capitol cred că are şi Bucureştiul ceva ce merită fotografiat.
    În altă ordine de idei, îţi dai seama ce ar fi fost ţara aceea frumoasă, dacă mai era şi însorită toată?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Mihaela pentru aprecieri si incurajari.
      Si in Bucuresti sunt o multime de cladiri vechi de patrimoniu care ar da foarte bine in poze. Imi aduc aminte ca am iesit si eu de cateva ori la fotografiat prin Centrul Isoric cand locuiam in tara. Iar daca iesi in cursul saptamanii, cand nu este foarte aglomerat, ai toate sansele sa prinzi niste cadre grozave. Spor la fotografiat in continuare.

      Ștergere
  15. Fotografia cu fereastra cu obloane roz e minunată. Şi mai are şi inimioare! :))) Succes cu planurile pe care le ai! Cu siguranţă la volan o să te descurci fără probleme, iar în ce priveşte cursul de fotografie... şi eu sunt de părere că întotdeauna avem de învăţat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inimioare si o buburuza :))!
      Am avut noroc s-o gasesc. Pur si simplu ma plimbam pe o straduta si intamplator mi-a iesit in cale.
      Categoric intotdeauna avem cate ceva de invatat. Tocmai de aceea ma gandesc ca un curs nu strica.

      Ștergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS