N-o să am multe de spus, oricum toată lumea este interesată de politică zilele astea, bănuiesc că nici naiba n-ar citi ce zice Larisa pe blog, asta dacă nu începe și Larisa să facă politică, desigur.  
  


Pe scurt vă zic că în Tours este încă foarte toamnă, o toamnă frumoasă, colorată și plăcută, exceptând cele câteva zile ploioase, ca azi. Un record aș zice pentru regiunea mea.

Să vă mai zic și că totul în oraș este aproape gata pentru Crăciun? Bănuiesc că și pe la voi este la fel. Luminițele s-au montat de ceva vreme, căsuțele sunt gata amplasate pentru târg (chiar, habar nu am când se deschide!), magazinele sunt decorate cu globulețe și brazi împodobiți, ba chiar am auzit și niște colinde de curând. Cam devreme ce-i drept, sinceră să fiu nici nu știu de ce să mă bucur mai degrabă, de toamna care a mai rămas, cu vreme însorită și frunze colorate, sau de sărbători?! Ziceți-mi voi...

Am început deja să fac lista de cadouri petru cei dragi. Nu râdeți! Eu întotdeauna stau prost la capitolul cadouri, neștiind ce să iau fiecăruia. Acum vreau doar să mă mobilizez din vreme.
 
Și-n final vă mai fac o mărturisire: unul dintre "lucrurile" care îmi plac cel mai tare în Tours în sezonul rece este mirosul de lemne arse de pe străzi, miros ce vine de la șemineurile caselor, care, combinat cu frigul de afară, parfumul frunzelor uscate și apropierea Crăciunului, da un cocktail divin. L-ați încercat? Vi-l recomand cu drag. Desigur pentru asta e nevoie de șemineuri și șemineurile nu prea le găsești prin orașele astea aranjate pe verticală. De aia îmi plac mie așezările mai mici ... 








Jardin des Prébendes d'Oé- parcul de langa casă


Revin după ce se mai liniștesc apele. Săptămână excelentă să aveți, că de început, am început-o bine ;)!

S-ar putea sa te intereseze si:


SHARE 20 comments

Add your comment

  1. Ba multi ar citi ce zice Larisa pe blog, e mult mai interesant decat balacareala alora de la tv, decat cearta de pe facebook despre care e mai bun, decat stupida aia de aplicatie cu votatul sau nevotatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ma bucur, atunci sa purced la scris.
      Adevarul este ca alegerile astea au fost un adevarat "spectacol".

      Ștergere
  2. eu am incercat sa nu pun nimic legat de politica, nici pe pagina de facebook a blogului, o fi satula lumea, ca e plin. ma gandeam sa povestesc cum fu la vot, dupa 8 ore juma de asteptare, dar am zis sa mentin blogul un free space.

    la Londra au dat drumul la luminite duminica, au venit cei de la Take That, dar evident ca n am ajuns, am avut treaba cu stampila :-p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu as avea mai multe de spus, ba cred ca am luat-o un pic pe aratura in ultima vreme, numai politica citesc, insa am zis la fel sa las blogul curat :).
      Deci sa inteleg ca a fost mai rau ca in turul 1 si la Londra.

      Ștergere
    2. a fost mult mai rau. nu mi am imaginat ca o sa stau atat la rand. altii au stat 10, 11 ore, degeaba. de aia ma cam manca mana sa scriu pe blog :D dar am zis pas, am eu alte spatii de exorcizare :-p

      Ștergere
    3. Am citit articolul tau din Adevarul ;)

      Ștergere
  3. superbe fotografiile tale, Larisa draga! Absolut de vis!
    Deoarece împodobirea bradului de Craciun este un obicei german, preluat în întreaga lume, cum de altfel si organizarea târgurilor din acesta perioada, pot sa îti spun ca Adventul începe duminica 30 noiembrie. Nu stiu dupa ce principii se desfasoara activitatile în alte tari, aici însa deschiderea oficiala a târgurilor va avea loc pe 24.11.2014.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Carmen.

      Multumesc si pentru informatii. Vad ca 24 noiembrie pica intr-o luni, deci trag concluzia ca targul se va deschide fie weekendul acesta, pe 22 fie cel viitor. Am observat ca aici dechiderile se fac in weekend sa vina mai multa lume.

      Ștergere
  4. Cu totii cred ca dorim sa citim si sa aflam experiente frumoase, decat sa ne inundam capul cu politica... altceva nu se mai discuta in jurul meu decat poltica, presedinti, demisii, etc, etc!!
    PS: Sa vezi ce toamna "frumoasa si calda" e in Bucuresti :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, toata lumea vorbeste si citeste politica, inclusiv eu :)). Nu-i rau nici asta, era mai grav sa nu ne pese. Dar e drept trebuie sa ne mai si relexam si sa avem o atitudine pozitiva ca altfel nu rezolvam nimic.

      Ștergere
  5. Eu nu le prea am cu politica,dar toamna asta m-a incantata fata de alti ani cu frumusetea ei.De obicei in 2-3 saptamani frunzele galbene se duceau.Acum au tinut mult mai mult.Am facut plimbari lungi si am inspirat toamna ca si in imaginile tale frumosae.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut imaginile pe care le-ati surprins pe blog.
      Mi-e dor de toamna din tara...Imi placea sa merg la munte in octombrie, culorile si peisajele erau superbe. De cand sunt aici n-am mai ajuns in perioada asta, ce-i drept este si mult mai departe.

      Ștergere
  6. Mirosul de lemn ars e ce imi aduce aminte de sarbatori fericite, fara el parca nu are farmec vremea rece. Iar tu draga Larisa, m-ai plimbat iar virtual in locuri magice si din pacate realitatea a dat iar de pamant cu mine cand umblam cu gandul la locurile faine din pozele tale. Realitatea a reprezentat-o colegul galagios de la servici care vorbeste de zor la telefon . Doamne ce toamna frumoasa ai! Cum sa nu o iubesti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur daca am reusit sa te "desprind" de realitate. Chiar si asa, pentru o clipa.
      Nu mai dureaza mult nici aici toamna, dar parca intotdeauna sfarsitul ei este cel mai spectaculos.

      Ștergere
  7. De cat politica de la tv, mai bine lectura prin blogosfera.
    Pozele tale sunt superbe, ar putea fi folosite ca wallpaper :).
    Apropo la noi inca nu s-au instalat luminitele si nici casutele. Oricum se deschide numai pe 1 Decembrie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Asa zic si eu. Sau cel putin sa imbinam, ca altfel ne intoxicam :))

      Multumesc Alicee. A fost una dintre putinele zile de toamna asta cand am avut chef sa ies cu aparatul prin parc.

      Ciudat... Observ ca peste tot pregatirile pentru Craciun incep din ce in ce mai devreme. Dar e mai bine asa. Din octombrie nici mie nu-mi place :))

      Ștergere
  8. Deci in Tours s-a ascuns soarele! :P E bine si asa, macar il vad in pozele tale. :))
    Mda, mi-a stat inima cand am citit de politica. Am crezut ca vrei sa dezbati subiectul fierbinte si tu. M-am mai linistit cand am ajuns la finalul articolului. :)) Intotdeauna ce e prea mult strica. Iar unii nu realizeaza cand trebuie sa se opreasca.
    Nu imi convine deloc ca sunt obligata sa ascult colinde in magazine. Iar bradutii sunt si ei deja impodobiti. M-am uitat de trei ori in calendar, am vazut ca e inca noiembrie(pe 17 se intampla totul) si nu am inteles ce e cu graba asta. Sincer, pe mine ma oboseste tot circul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) As avea cate ceva de zis, dar am zis sa las blogul curat. Nu corespunde nici cu tema si-apoi mai trebuie sa ne concentram si prin alte parti zic eu, ai dreptate ce-i prea mult strica.

      Aici au aparut primele ornamente de prin octombrie :)). Nu ma deranjeaza in mod special sa-ti zic sincer, dar si eu consider ca e un pic cam devreme. Parca pregatirile au mai mult farmec in decembrie, atunci cand si trebuie de altfel sa inceapa :).

      Ștergere
  9. in fotografiile taleeste o toamna superba, de la mine de la geam vad una uratica :(

    RăspundețiȘtergere

© BLOGUL LARISEI · THEME BY WATDESIGNEXPRESS